Home » Den offensive tonen til Federal Reserve får Cac 40 til å falle og tviler på Bank of England

Den offensive tonen til Federal Reserve får Cac 40 til å falle og tviler på Bank of England

by Siv Jensen

Publisert 21. september 2023 kl. 10:20.Oppdatert 21. september 2023 kl. 10.50

Paris-børsen har slettet tilbakegangen fra de to siste øktene. I stor forlengelse av markedet, viste pausen som ble annonsert i går kveld på sine renter, å være mye mer «haukaktig» enn forventet, med utsikter til varig høye renter.

Rett etter klokken 10:00 tapte Cac 40 1,06 %, til 7 253,03 poeng, i en omsetning på 390 millioner euro. På europeisk nivå er Stoxx 600-fordelingen den eneste av de 19 sektorindeksene som ikke synker (+0,3 %). Fritidsreisesektoren viser størst nedgang (-2,1 %), foran grunnressurser (-1,5 %) og olje og gass (-1 %).

I morges hevet Sveriges sentralbank, Riksbanken, som ventet sin hovedstyringsrente med 25 basispunkter til 4 %, samtidig som det antydet at ytterligere rentehevinger kan bli nødvendig. Norgesbank (Norge) økte også reporenten med et kvart prosentpoeng til 4,25 %, som forventet. På sin side opprettholdt den sveitsiske nasjonalbanken (SNB) sin rente på 1,75 %, sammenlignet med en planlagt økning til 2 %. Når det gjelder Bank of England, hvis avgjørelse ventes klokken 13.00, har den overraskende nedgangen i inflasjonen til et 14-måneders laveste nivå på 6,7 % år-til-år i august i Storbritannia endret situasjonen, for å si det mildt. . og markedet er delt 50/50 mellom en status quo på 5,25 % og en økning i reporenten til 5,5 %.

På et annet pengemøte, planlagt til i morgen, kan Bank of Japans beslutning overraske, mens presidenten, Kazuo Ueda, foreslo sist helg i pressen at den negative rentepolitikken kunne forlates før slutten av året.

Høyere lenger

Onsdag holdt den amerikanske sentralbanken, som forventet, federal funds-renten innenfor et område på 5,25 % til 5,5 %. Men nye prikkplottfremskrivninger viser at 12 av de 19 medlemmene i Pengepolitisk komité går inn for å fortsette å heve renten i år. I tillegg regner de nå med at renten reduseres til 5,1 % ved utgangen av 2024, mot 4,6 % anslått i juni. Med sterke økonomiske prognoser, inkludert BNP-vekst anslått til 2,1 % i år, opp fra 1 % i juni, sa Jerome Powell at sentralbanken opprettholder sin prognose for en «myk landing».

» Styreleder Powell og Federal Reserve sendte en klar «haukisk» melding om at rentene vil holde seg høye lenge på onsdagens møte. », oppsummerer Andrew Hollenhorst, økonom ved Citigroup, sitert av CNBC. » Federal Reserve forventer at inflasjonen vil avta jevnt og at arbeidsmarkedet forblir historisk stramt. Men, etter vårt syn, bør en varig ubalanse i arbeidsmarkedet holde inflasjonen «fast» over målet. «, advarer han.

I New York tapte S&P 500 og Nasdaq Composite henholdsvis 0,9 % og 1,5 %, mens de viktigste asiatiske indeksene tapte mer enn 1 % denne torsdag morgen. I obligasjonsmarkedet nådde avkastningen på den 2-årige amerikanske obligasjonen 5,2 % og den på den 10-årige amerikanske obligasjonen nådde 4,45 %, mens dollaren forblir stabil.

Når det gjelder statistikk, vil investorer finne ut klokken 14.30 utviklingen av ukentlige arbeidsledighetskrav i USA, deretter klokken 16.00 statistikken over boligsalg i det landet og de ledende indikatorene for konferansestyret for måneden av august.

You may also like