Home » Den regionale kulturfestivalen til det latviske samfunnet vil finne sted i Bergen, Norge

Den regionale kulturfestivalen til det latviske samfunnet vil finne sted i Bergen, Norge

by Russell Crowe

I de to første dagene av den regionale festivalen planlegges et intensivt treningsprogram for hver av deltakergruppene for å lære noe nytt, forberede seg til neste sang- og dansefestival, inspirere hverandre og feire den latviske festivalen. .

95 deltakere forventes å samles denne høytiden.

«Ideen til denne ferien ble laget takket være barna, hvis sang- og dansefestival i Latvia finner sted eksternt i år. Pandemitiden som brukte mer enn ett år med restriksjoner og nettbaserte møtemuligheter oppmuntret oss også til å komme sammen og invitere alle gruppene av latviske frilansere til Bergen på ett sted. Hvert av disse møtene ansikt til ansikt vil igjen gi oss motivasjon, entusiasme og gleden ved møtet som, tilbake til daglig arbeid og hjem, vil inspirere oss til å fortsette å jobbe og ta vare på latviske tradisjoner. Den som kommer til Bergen blir vinneren. Jeg håper virkelig at etter festivalen vil alle deltakerne reise hjem med en dose inspirasjon og glede, understreket Ilga Švāne, festivalarrangør og direktør for Latvisk forening i Norge – Bergen.

Masterclass for representanter for latviske amatørteatre i Norge – Bergen Latvia Amatørteater «LATiBergen» regissert av Liara Ozola, Oslo Latvia Teater «O’Latte» regissert av Ieva Melbārde, fremtidige Stavanger Latvia Teater – vil bli regissert av MADteatteri fra Finland .

Mesterklasser for voksenkoret og barnekoret vil bli ledet av dirigent Kaspars Ādamsons. Deltakere fra Oslo, Stavanger og Bergen synger i Det Norske Latviske Kor.

Mesterklasser for folkedansgruppen vil bli gitt av Vineta Āboliņa, som leder dansegruppen «Kūzuls» i Latvia. Representanter for TDK folkedansgrupper «Pērkonkalns», TDK «Ozoliņš» og TDK «Ziemeļmeita» vil delta i de regionale festivalarrangementene. Både kor og dansegrupper vil bli kjent med festivalrepertoaret i 2023.

Mesterklassen til folkegruppen vil bli holdt av Sandra Stare, direktør for folkegruppen «Vīteri», sammen med Zani Danosa, direktør for folkegruppen til Bergausis kulturskole.

På slutten av hver dag vil alle deltakerne spise middag, synge og dele sine inntrykk av det de har lært i mesterklassene. Lørdag kveld vil alle deltakerne på mesterklassene la seg overraske over en forestilling fra Norwegian Joint Latvia Theatre, som viser hva de har lært på to dager.

Søndag 15. august kl 13.00 inviteres alle til avslutningskonserten til festivalen, der syngende og dansende deltakere kommer.

Du kan følge konserten live på Facebook og på LSM.lv.

En feil i artikkelen?

Marker teksten og trykk Ctrl + Enterfor å sende utdraget til redaktøren.

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende teksten som skal redigeres!

You may also like