Home » Den spanske banken CaixaBank akselererer i kunstig intelligens med Google

Den spanske banken CaixaBank akselererer i kunstig intelligens med Google

by Roald Amundsen

Den spanske banken CaixaBank, 20 millioner kunder, samarbeider med Google Cloud for å akselerere innovasjonen innen data og analyser. CaixaBank vil utvide sine nåværende Big Data og Artificial Intelligence-funksjoner ved å bruke Google Cloud-teknologi for å utvikle nye tjenester. Teknologien skal understøtte bankens strategi på ulike områder, herunder bærekraftig utvikling.

Et flerårig strategisk partnerskap med Google Cloud

CaixaBank er den ledende finansinstitusjonen i Spania etter antall kunder og kontorer i landet. Banken kunngjør et nytt flerårig strategisk partnerskap med Google Cloud for å akselerere bankens overgang til skyen. Som en del av avtalen vil banken utnytte Google Clouds cloud computing, dataanalyse og kunstig intelligens-funksjoner for å utvikle nye tjenester for sine kunder og akselerere organisasjonens digitale transformasjon.

» I dag tilbyr analyse av kompleks informasjon et stort potensiale innenfor flere aktivitetsfelt når det kombineres med nye teknologier, som kunstig intelligens og skyen. presenterer Luis Javier Blas, COO i CaixaBank. » Google Cloud ønsker å hjelpe CaixaBank med å differensiere seg på en bærekraftig måte i et stadig mer konkurranseutsatt marked kommenterte Isaac Hernández, Country Manager Iberia hos Google Cloud.

Lås opp strategisk informasjon

Google Cloud vil tilby dataanalyse, kunstig intelligens og maskinlæringsverktøy for å låse opp strategisk informasjon og skape verdi for CaixaBank-kunder. Kunstig intelligens og automatisk læring (Machine Learning) er et sentralt verktøy for å personalisere bankens kommersielle tilbud og forbedre forholdet til kundene. I tillegg åpner dataanalyse for et stort potensial i beslutningstaking og etablering av nye produkter og tjenester.

Som en del av avtalen vil CaixaBank også utforske bruken av teknologi for å støtte sin bærekraftstrategi, og dra nytte av Googles datasentre. CaixaBank er det ledende finanskonsernet i Spania med et volum av eiendeler på 590 000 millioner euro og en av hovedbankene i Europa. CaixaBank har en sterk tilstedeværelse i Portugal, hvor den kontrollerer 100 % av BPI. Konsernet har 20 millioner kunder, det største nettverket av filialer og minibanker i Spania og Portugal, og er ledende innen digital bank med 11 millioner digitale kunder.

You may also like