Home » Mer enn åtte tonn kokain beslaglagt i Nederland

Mer enn åtte tonn kokain beslaglagt i Nederland

by Siv Jensen

(La Haye) Pluss de huit tonnevis av kokain ont été saisies au port de Rotterdam dans un conteneur de bananes en provenance d’Équateur, en jeudi annoncé le parquet néerlandais, précisant qu’il s’agit de la plus grosse saisie à ce jour i Nederland.


Stoffet, hvis videresalgsverdi er anslått til 600 millioner euro, ble beslaglagt 13. juli, men informasjonen var ikke offentliggjort tidligere på grunn av fremdriften i etterforskningen.

«Den 13. juli foretok tollvesenet det største narkotikabeslaget i havnen i Rotterdam,» sa påtalemyndigheten i en uttalelse.

«Totalt 8.064 én kilos pakker med kokain ble trukket ut fra tolv bananpaller», sa påtalemyndigheten og la til at stoffet var destruert.

Containeren hadde ankommet Rotterdam via Panama, la de til.

– Nok en gang har vi lykkes [ … ] å gi et tungt slag mot narkotikasmuglerne i havnen», sa tolldirektør Peter van Buijtenen i Rotterdam i myndighetens X-historie, og beskrev beslaget som «enormt».

Det nederlandske tollvesenet beslagla mer enn 29.702 kilo narkotika i første halvdel av 2023, mer enn i samme periode i fjor (22.009 kilo), ifølge tall som ble offentliggjort i juli av myndighetene.

Mer enn halvparten av forsendelsene som ble funnet inneholdt mindre enn 100 kilo narkotika, sa regjeringen den gang.

Nederland og Belgia, med Spania på topp tre i Europa for kokainforsendelser som hovedsakelig sendes fra Panama, Colombia og Ecuador, er bekymret for forbrytelser knyttet til kokainhandel.

Kunngjøringen om rekordbeslaget i Nederland kom dagen etter drapet på Fernando Villavicencio, en fremtredende presidentkandidat i Ecuador kjent for å uttale seg mot korrupsjon.

I forrige uke hadde Mr. Villavicencio fordømt trusler mot ham og hans kampanjeteam, angivelig fremsatt av lederen av en kriminell gjeng knyttet til narkotikasmugling som for tiden sitter i fengsel.

You may also like