Home » Denne uken … trekkhestehingster skinner også uten publikum

Denne uken … trekkhestehingster skinner også uten publikum

by Edvard Munch

Med elleve hingster plukket ut til andre visning, var avlingen på trekkhestens hingstekåring på Ermelo forrige uke litt lavere enn i fjor, da sytten hingster kunne henvises. «Den generelle kvaliteten var litt lavere i år,» sa juryformann Lammert Tel. «Men vi hadde noen virkelige toppers. Og det er det det handler om til slutt”.

Det var en velsmurt inspeksjon under streng kroneregel, med bare de direkte involvert i KWPN-rommet. Ingen kan gjøre noe med det, men det er synd, sier Lammert Tlf. Med selehester lytter publikum, slik at hestene vises optimalt. Men selv uten publikum viste hingstene seg godt og vi kunne nyte en god inspeksjon.»
Så det var. Det var allerede en ganske streng kåring hjemme og de fleste hingstene viste mye uttrykk i sin typiske selegang.

Les omtalen av Selehestehingstutvalget i ukens Hesteavis, som nå kan bestilles fra vår nettbutikk.

WEF-sesongen starter full av endringer og forventninger

Vinterhestefestivalen har startet igjen, men mye har endret seg på ett år. På The Horse Capital of The World, som Wellington stolt presenterer, har Global Equestrian Group av Andreas Helgstrand og Ludger Beerbaum overtatt eiendommen, Palm Beach International Equestrian Centre og Winter Equestrian Festival. Gruppen søker også etter Global Dressage Festival. Til tross for alle disse endringene holder sporten seg på et høyt nivå, det blir enda flere eliteryttere og hester enn tidligere år og publikum er velkommen igjen i år.

Albert Voorn har kommet til slutten av en fantastisk reise

Albert Voorn er en av de store i landet vårt. Kanskje en av de beste sprangryttere i Nederland. Den idiosynkratiske OL-sølvvinneren i Sydney annonserte nylig at han avslutter karrieren som sprangrytter. Albert Voorn minner om en strålende karriere sammen med Paardenkrant. Med de nødvendige kollisjonene, men også med fantastiske suksesser, helt skapt av deg selv.

I denne ukens Horse-avis forteller Albert Voorn om karrieren, med store suksesser men også nødvendige konflikter.

Lag en bedre plan for NL-arrangementsteamet

Snart så den nederlandske komplette sporten de beste hestene gå fra de to beste utøverne Tim Lips og Merel Blom. Med god kommunikasjon og velvilje kunne enkelte ting vært unngått. Både Lips og Blom mener det er på tide med en god plan for fremtiden. En åpen dialog og godt samråd mellom foreningen, eierne, treneren og syklistene er avgjørende for dette. Begge mener også at det først og fremst er opp til rytterne selv å starte letingen etter de rette hestene. De håper på en passende hest til Paris-OL, men deltakelsen er nå blitt mye mer usikker med nødvendige kvalifikasjoner.

Les Tim Lips og Merel Bloms visjon for fremtiden for fulle arrangementer i denne ukens Horse-avis.

Kim Emmen vender tilbake til tillitsredet Margaretha Hoeve

Sprangrytter Kim Emmen, 26, kommer tilbake til sitt pålitelige reir på De Margaretha Hoeve i Dinteloord fra og med 1. februar. Etter en to år lang reise ønsker han å gå tilbake til racing på høyeste nivå med Eric Berkhofs spranghester. «Vi skal jobbe sammen i fremtiden, alle neser er i samme retning», melder Emmen med glede.

Isabel Freese: «Vellykket karriere med målet og drømmen om Total Hope»

Med Total Hope, en Totilas sønn av den ledende Grand Prix-hoppen Weihegold, vant Norges Isabel Freese finalen i Louis d’or Preis, den tyske konkurransen for åtte til ti år gamle hester på Grand Prix-nivå i desember. Med seg har han som mål å kvalifisere seg til verdenscuppen i Herning i år. Rytteren ble også ridd av hingstene Vitalis (fra Vivaldi) og Bordeaux (fra United) og vant bronse i 2018 med Fürsten-Look (fra Fürstenball) ved verdensmesterskapet for unge dressurhester i Ermelo.

Kun for abonnenter: Les avisen på nett »
For å se problemene som abonnent må du først logge inn (øverst til høyre på nettsiden). Du kan bruke de samme påloggingsopplysningene som før i Paardenkrant.nl.
Ikke abonnent? Få et abonnement umiddelbart »
Be om dette nummeret nå i trykt eller digital form i nettbutikken »

You may also like

Leave a Comment