Home » I Norge vedtak om to vaksiner

I Norge vedtak om to vaksiner

by Ashley Olsen

Norge fjernet offisielt AstraZeneca fra sitt vaksinasjonsprogram på grunn av sjeldne, men alvorlige bivirkninger, sa landets statsminister onsdag. Regjeringen har også utvidet vedtak om midlertidig stans av vaksinasjon med Johnson & Johnson-vaksinen.

Det offisielle vedtaket om AstraZenecas vaksine ble tatt kort tid etter at et regjeringsoppnevnt ekspertutvalg vedtok at vaksinen skulle fjernes fra Norges vaksinasjonsstrategi.

Solberg sa at avgjørelsen var basert på de sjeldne, men alvorlige bivirkningene av vaksiner basert på begge adenovirusene.

Vaksinasjon med Johnson & Johnson (Janssen) forblir suspendert, men regjeringen vil tillate en enkelt dose av vaksinen for de som ønsker det.

Det er bestemt at kun Johnson & Johnson-vaksinen skal tilbys frivillige.

Helsedirektoratet vil avgjøre hvordan vaksinen kan gis til de frivillige.

«Vi vil be Helsedirektoratet finne ut hvordan dette kan gjøres. Direktoratet vil ha behov for å konkretisere hvilke kriterier som skal legges til grunn i et slikt tilfelle, hvordan risikoinformasjonen skal gis, hvor og av hvem det skal vaksineres. tilbyr Janssen, vil det være gratis.Ved bivirkninger vil behandlingen dekkes, sier helseminister Bent Høie.

Vaksinasjon med AstraZeneca i Norge har vært suspendert siden 11. mars. på grunn av rapporter om så alvorlige bivirkninger som blodpropp.

Norge vil overføre AstraZeneca-doser til andre land.

Både European Medicines Agency og Verdens helseorganisasjon anbefaler fortsatt bruk av begge vaksinene: fordelene oppveier risikoen.

Utarbeidet av thelocal.no.

Likte du det? Ta deg tid til å støtte Inga Kazakevičiūtė på Patreon!

I Norge vedtak om to vaksiner

sfgdfg

You may also like

Leave a Comment