Home » det enorme suverene formuesfondet tjente 76,5 milliarder euro i første kvartal

det enorme suverene formuesfondet tjente 76,5 milliarder euro i første kvartal

by Roald Amundsen

Verdens største suverene formuesfond tjente 76,5 milliarder euro i første kvartal, og slettet nesten halvparten av rekordtapet i fjor.

Norges suverene formuesfond, verdens største, tjente 893 milliarder kroner (76,5 milliarder euro) i første kvartal, drevet av en bedring i aksjemarkedet, meldte den norske sentralbanken med ansvar for forvaltningen fredag.

Denne avkastningen, som representerer en avkastning på 5,9 %, gjør at fondet, en av de største investorene på planeten, kan avvikle rundt halvparten av det kolossale tapet (151.000 millioner euro) som ble påført i fjor.

I slutten av mars nådde verdien den svimlende summen av 14.294 millioner kroner (1.223 millioner euro), eller nesten 2,6 millioner euro for hver av de 5,5 millioner nordmennene.

«Aksjeinvesteringer var de største bidragsyterne til resultatene i kvartalet,» sa fondets nummer to Trond Grande i en uttalelse.

«Oppgangen i aksjemarkedet var i stor grad drevet av teknologisektoren og ikke-essensielle varer,» som luksus, la den til.

Positiv avkastning på 7,4 % på aksjeinvesteringer

Aksjeinvesteringer, som utgjorde 70,1 % av porteføljen, ga en positiv avkastning på 7,4 % i første kvartal. Fondet har aksjer i mer enn 9 200 selskaper over hele verden, noe som tilsvarer 1,5 % av total markedsverdi.

Investeringene i obligasjoner (27,3 % av eiendelene) økte med 2,7 % i samme periode, mens investeringene i eiendom og unotert fornybar energi, som representerte henholdsvis 2,4 % og 0. 1 %, kom i minus, med -1,0 %. og -3,8 %.

Antatt å øke den norske statens olje- og gassinntekter, skal fondet finansiere fremtidige utgifter til den generøse velferdsstaten som eksisterer i det nordiske landet.

hovedartikler

You may also like