Home » VM i Praha med (endelig!) nesten komplette tropper

VM i Praha med (endelig!) nesten komplette tropper

by Liv Ullmann

Mens den internasjonale buldrekretsen allerede er i full sesong, vil helgens begivenhet i Praha se tilbake til de store skikkelsene innen nåværende klatring: Janja Garnbret, Alex Megos og fremfor alt, i hans hjemland, Adam Ondra.


Strategiske valg hadde dermed amputert de tre første stadiene av disse medieoverskriftene, men også, forrige helg i Salt Lake City, noen av de europeiske lederne som hadde valgt å ikke ta turen til USA. -United: våre unge franskmenn som fortsatt er veldig spreke, Mejdi Schalck (dobbel vinner i de to første etappene!) og Paul Jenft blant andre, eller østerrikeren Jakob Schubert.

For jenter, keiserinne Garnbrets retur

Etter hans tvangsstopp på grunn av brukket tå, ble årets første deltakelse for Janja Garnbret så det vil skape sensasjon siden det har kunngjort at det endelig er det mye sterkere enn før «takk» til denne lille helsepausen…

Også med tilbakegangen til aktiviteten til Natalia Grossman (1tid i Salt Lake), også sterkt redusert i starten av sesongen på grunn av helseproblemer, er showet sannsynligvis der!

522859252 OK © Dimitris Tosidis-IFSC
Den etterlengtede returen til Janja Garnbret… © Dimitris Tosidis/IFSC

Blant de fraværende, Raboutou i ro

Man kunne ha tenkt seg, i perspektivet av en OL-kvalifisering, å se de siste månedenes to populære utøvere på berget, Stefano Ghisolfi og Will Bosi, også delta, men slik blir det ikke. Italienske Stefano Ghisolfi er for tiden i Norge, for opptatt med å henge grisen på kjernen av den Stillhet, Når det gjelder den britiske stigende stjernen Will Bosi, er han på et oppdrag for å krysse (og fjerne) småsteinbiter til den andre siden av kanalen. Mer overraskende, den fransk-amerikanske Brooke Raboutou ser ut til å hoppe over dette trinnet. Det må sies at hun er det for øyeblikket toppen av verdensturneen etter hans regularitet i de tre første stadiene (1tid3min3min). Kanskje har hans utmerkede resultater på steinblokken ført til at han, innenfor rammen av OL-prosjektet og foran en maratonsesong, har tatt en pause for å forberede seg til den vanskelige runden som begynner i Innsbruck om 15 dager. Der skal han også konkurrere i begge disipliner, om sluttfasen av buldring, og den første i vanskelighetsgrad.

oriane bertonetil tross for sine to gode andreplasser på rad, må han yte sitt beste denne helgen for å komme på pallen i det generelle klassementet, hvor hun er på foreløpig 4. plass, varm i hælene til Miho Nonaka og Natalia Grossman.

52836726624 OK eller © Dimitris Tosidis-IFSC
Brooke Raboutou, for tiden leder for buldrekretsen, hopper over Praha-etappen. © Dimitris Tosidis/IFSC

Praha-programmet

Fredag ​​2. juni: klassifisering

Lørdag 3. juni, dedikert til menn: 12.00 semifinale og 20.00 finale

Søndag 4. juni, dedikert til kvinner: 12.00 semifinale og 19.00 finale

Live-visning betaler alltid gjennom Eurosport-nettverket.

Om 15 dager avsluttes buldrekretsen med de to siste etappene i Brixen (Italia) fra 9. til 11. juni og deretter i Innsbruck (Østerrike) fra 14. til 18. juni.

Det tverrfaglige verdensmesterskapet arrangeres i Bern (Sveits) fra 1Ahem til 12. august.

You may also like