Home » Det er et stort ansvar å feire verdensmesterskapet i hockey i en pandemi.

Det er et stort ansvar å feire verdensmesterskapet i hockey i en pandemi.

by Russell Crowe

Dette blir en begivenhet uten sidestykke, da mesterskapet vil bli arrangert under ekstreme forhold på grunn av pandemien, understreket presidenten i LHF. Han minnet om at det internasjonale hockeyforbundet (IIHF) også skal delta i organiseringen av mesterskapet i Riga.

Aigars Kalvītis på verdensmesterskapet i Riga

«Vi var klare til å ta på oss dette ansvaret og vi var glade for at vi ble klarert,» sa Kalvitis.

I en pandemi vil det å reise mellom lag utgjøre ytterligere risiko. Det er mer oversiktlig og sikkert for alle lag å være på ett sted, understreket Kalvītis.

IIHF tar hensyn til muligheten til å se VM-kampen personlig, men Kalvītis understreket at det fortsatt er for tidlig å bedømme fansens sjanser til å ta en plass på tribunen. Presidenten i LHF anslår at spørsmålet om tilskuere kan vurderes senest i april, tatt i betraktning den aktuelle epidemiologiske situasjonen.

«Det er ikke verdt å snakke om, det er mye arbeid å gjøre. Sannsynligvis i [jautājuma par] «Vi kommer tilbake til publikum når tiden er ansvarlig,» forklarte Kalvītis.

Finansieringsmodellen for mesterskapet er forhandlet og en viss klarhet er oppnådd, men den endelige avtalen er ennå ikke signert, sa Kalvītis til Latvian Television. Han forventer at avtalen blir avklart i løpet av de neste ukene frem til den er signert.

Mesterskapslekene skal etter planen holdes på «Arena Riga» og ved Olympic Sports Center, hvor det vil bli installert en midlertidig skøytebane. Edgars Severs, direktør for sportsavdelingen i utdannings- og vitenskapsdepartementet, sa til latvisk fjernsyn at regjeringen hadde gitt de statlige garantiene som LHF ba om for byggingen av den andre arenaen. Regjeringen lovet å medfinansiere byggingen av det andre rommet, men godtok ikke ytterligere garantier.

Severs understreket at mesteparten av kostnadene ved mesterskapet vil bli dekket av IIHF og pengene for tjenestene som tilbys vil forbli i Latvia.

Det ble meldt at IIHF bestemte seg tirsdag Betro Latvia organiseringen av alle VM-kampene i 2021, og nekter å organisere deler av turneringen i et annet land. Endringen i organiseringen av mesterskapet ble forårsaket av IIHFs beslutning om å frata Hviterussland retten til å samorganisere.

Utenriksminister Edgars Rinkēvičs («New Unity») forklarte på latvisk fjernsyn tirsdag at idrettsutøvere fra det hviterussiske landslaget vil kunne komme og delta i mesterskapet fritt, men folk på «svartelisten» til Latvia eller EU vil Du har forbud mot å reise inn i landet. Dermed vil ikke lederen av det hviterussiske hockeyforbundet, Dmitrij Baskov, som er anklaget for å ha deltatt i voldshandlinger mot demonstranter, kunne delta på verdensmesterskapet.

Turneringen med deltagelse av 16 nasjonale enheter er planlagt fra 21. mai til 6. juni.

Feil i artikkelen?

Marker teksten og trykk Ctrl + Enterfor å sende utdraget til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende teksten som skal redigeres!

You may also like