Home » Det latviske laget har kommet tilbake fra mattekonkurransen på Island med 4. plass

Det latviske laget har kommet tilbake fra mattekonkurransen på Island med 4. plass

by Russell Crowe

Den latviske delegasjonen, representert i år med fem studenter, har flyttet hjem på fjerdeplass i den internasjonale lagmatematikkkonkurransen «Baltic Way 2021». Konkurransen fant sted i Reykjavik, Islands hovedstad, og ble deltatt av 12 medlemsland.

Innholdet vil fortsette etter kunngjøringen.

Reklame

I år bestod den latviske delegasjonen til den internasjonale lagmatematikkkonkurransen «Baltic Way 2021» av Petrs Gabuniia, student fra RTU Secondary School of Engineering, Matīss Kristiņš, Milana Komisarova og Kims Georgs Pavlovs fra Riga State Gymnasium, og Artis Vijups, en student fra Salaspils Secondary School nr. 1. Latviske studenter ble forberedt til konkurransen av Ilmārs Štolcers, en student fra fakultetet for informatikk og informasjonsteknologi ved RTU, Māris Valdats, en forsker ved korrespondanseskolen A. Liepas, og Filips Jeļisejevs , en lærer ved skolen.

«Vi er fornøyde med resultatene, som er høye sammenlignet med tidligere år. Den største gleden var at vi etter felles lagtrening har forbedret matteferdighetene våre betydelig,» sier det latviske lagmedlem Matīss Kristiņš om deltakelsen.

«Vi er fornøyde med resultatet, fordi vi også klarte å slå noen «store krefter» i matematikk, som for eksempel Polen. Det er også en kolossal mulighet til å nyte den praktfulle naturen på Island og julestemningen i Reykjavik», sier Kim Georgs Pavlovs. , medlem av det latviske laget.

Det latviske laget har kommet tilbake fra mattekonkurransen på Island med 4. plass
Foto: reklamefoto


I år deltok 60 elever fra 12 land i matematikkkonkurransen: Russland, Estland, Tyskland, Latvia, Litauen, Polen, Danmark, Norge, Finland, Sverige, Island og Irland. Elevlagene får 4,5 timer på konkurransedagen til å jobbe sammen om 20 matematikkoppgaver om emner som algebra, kombinatorikk og tallteori.

Hovedforskjellen mellom «Baltic Way»-konkurransen og andre matematikk-OL er at det er en lagkonkurranse: elevene løser oppgaver sammen. Ikke bare individuelle ferdigheter er viktige, men også evnen til å samarbeide. «I år demonstrerte det latviske laget sin evne til å samarbeide i laget, og totalt sett er jeg veldig fornøyd med resultatet,» sa lederen for den latviske delegasjonen, Māris Valdats. .

Lag fra Russland, Estland og Tyskland vant de tre øverste plassene i årets mattekonkurranse. «Baltic Way» skal etter planen finne sted i Norge i 2022.

Latviske studenters deltakelse i Olympiaden har blitt gjennomført innenfor rammen av European Social Fund-prosjektet «Anvendelse av nasjonale og internasjonale tiltak for utvikling av pedagogisk talent», prosjektnummer 8.3.2.1/16/I/002.

You may also like