Home » Det norske talentet dukker ikke opp i Beijing. Den åtte måneder gamle hopperen skal på krykker

Det norske talentet dukker ikke opp i Beijing. Den åtte måneder gamle hopperen skal på krykker

by Russell Crowe

Thomas Aasen Markeng er juniorverdensmester 2019. Samme år debuterte han i verdenscupkonkurransene og fikk til og med de første poengene. Alt kollapset i desember 2019. I andre runde av konkurransen på Klingenthal hoppet nordmannen 131 meter, men etter landing fikk han et svært farlig fall. Korsbåndene hans ble revet og menisken i venstre kne ble skadet. Han godtok legenes diagnose med tårer i øynene.

Se videoen
Tandes monstrøse fall i Planica. «Det var et veldig sterkt slag»

Sønnen til den tidligere polske hoppertreneren dominerte konkurransen og vant med den polske

Han hoppet igjen i september 2020. Under Norgens Cup-turneringen presterte han veldig bra og viste at alt er bra igjen med kneet. «Thomas er frisk og det er godt å ha ham tilbake på laget,» sa trener Alexander Stoeckl. I januar i år kom Markeng tilbake til verdenscupkonkurranse og startet i Zakopane, hvor han ble nummer 34. – Veien tilbake gikk litt opp og ned. Det var tøffe, krevende og lærerike dager. Fordi jeg ble bedre kjent med kroppen min og tok vare på helsen min. Jeg var veldig fornuftig og du kan se det i de aktuelle hoppene. Det blir veldig spennende å gå tilbake til VM. Neste år er dette vinter-OL og jeg har veldig lyst til å være en del av dem – sa Markeng.

Det norske hopphåpet dukker ikke opp i OL. Nødvendig operasjon

Dessverre måtte nordmannen ta nok et skjebneslag. 21-åringen vil ikke opptre i OL. Allerede forrige sesong måtte han stoppe konkurranser nok en gang på grunn av et hovent kne. Skaden viste seg å være mer alvorlig enn først antatt. Det ble funnet en cyste på nordmannens kne som krevde en ny operasjon. Hopperen må gå på krykker i åtte måneder. Det betyr at du går glipp av hele OL-sesongen, du hopper ikke om sommeren heller.

En tragisk ulykke i familien til en tidligere polsk hoppetrener. En tragisk ulykke i familien til en tidligere polsk hoppetrener. «Han falt fra balkongen»

Thomas Aasen Markeng er ikke den eneste norske hopperen som sliter med å komme seg etter skade. Anders Fannemel, som også slet med en kneskade og gjennomgikk fire operasjoner, har ventet i to år på å komme tilbake til konkurransen. Også hopper igjen er Daniel Andre Tande, som hadde et forferdelig fall på Planica på slutten av forrige sesong.

You may also like