Home » «Vekst av transport til Norge»

«Vekst av transport til Norge»

by Russell Crowe

Tholen – «Kronens krise har ikke skadet oss. Vi har vokst 20 prosent i fjor, sier Remco van der Spruit, som etablerte den nederlandske avdelingen av det norske transportselskapet Angvik Auto i 2012 sammen med Angvik-familien. «Den økningen ser bare ut til å fortsette.»

Han konstaterer at klientellet har utvidet seg betraktelig. Opprinnelig fra en norsk familiebedrift fokuserer Angvik Auto Holland med 40 lastebiler, hvorav 25 egne tilhengere, på transport av hovedsakelig frukt og grønnsaker fra Benelux og Sør-Europa til og i Norge. – Norge har kun egen frukt- og grønnsaksproduksjon i et begrenset antall måneder og er derfor avhengig av import, forklarer Remco, som har fokus på matvarer.

Det meste av fisken returneres fra Norge. Remco liker å jobbe med nordmennene. Han kaller dem pålitelige, noe som fører til langvarige og stabile forhold som får ham til å se fremtiden i et positivt lys. «Vi har en fast, pålitelig og stabil kundebase, som er grunnlaget.»

lettelse
Norge er ikke medlem av EU, men av Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet. Dette betyr at det er nødvendig med tollformaliteter og fytosanitære inspeksjoner. – Det som gjør transport til Norge spesiell, er toll. Vi har egen tollavdeling i Nederland og et tollkontor i Norge som tar seg av importen. Vi frigjør kunden: du kan stole på oss fra A til Å ”.

Transportselskapet driver hovedsakelig innen stykkgods. «Utfordringen er alltid å få ting til kunden i tide og til riktig temperatur. Det bør gjøres så snart som mulig for å holde varene ferske. Det krever litt organisering.»

Angvik Auto Holland garanterer for eksempel korte linjer og nok sjåfører for problemfri kjøring. Av denne grunn har Maasdijk-lokasjonen luftkondisjonerte cross-docking-fasiliteter og kun begrensede lagringsmuligheter. «Vi har lite lagringsplass. Det er noen topper, men generelt hentes varene i Maasdijk på ettermiddagen for å dra på slutten av dagen.»

Remco indikerer at transitt fra Maasdijk til Oslo tar cirka 30 timer. De gunstige trafikkforholdene i Sverige hjelper på dette. Det sikrer også at Angvik Auto Holland kan snakke om en god økning av sjåfører. – Det er en del entusiasme, avslutter Remco. «Det er mye roligere og det er et vakkert land.» Sjåfører kjører ikke bare til Norge, men også til Norge på ukelinjen fra Oslo til Harstad.

Team
– Den lange og strenge norske vinteren stiller spesielle krav til materialet, sier Remco. Det kjøres for eksempel spesialdesignede biler som tåler snø og vinterforhold. «Våre lastebiler er utstyrt med vinterdekk, iskjettinger og har spesialaksler slik at lastebilene ikke setter seg fast».

Uansett er det mye oppmerksomhet til utstyret. For eksempel er lastebiler opptil fire år gamle og oppfyller Euro 6-standarden for lavest mulig utslipp. «Vi bruker dette for å holde tritt med den siste utviklingen for å sette lastebiler på veien på en mest mulig økonomisk måte.»

Angvik Auto Holland analyserte også muligheten for å bruke hydrogen eller LNG som drivstoff, men må konkludere med at drivstoffforsyningsinfrastrukturen i Norge ennå ikke er rustet for dette. Forsøk på å kjøre LHV-biler (lengre kjøretøy) for å begrense utslippene møtte også tyske forskrifter som ikke tillater det på grunn av kjøretøyets vekt. – Disse mulighetene er fortsatt uavklarte, men det vil trolig endre seg i fremtiden, avslutter Remco.

Denne artikkelen dukket tidligere opp i utgave 6, bind 35 av Primeur. Se dette www.agfprimeur.nl.

For mer informasjon:
Remco van der Spruit
Angvik Auto Nederland
remco@angvikauto.nl
www.angvikauto.nl

You may also like