Home » det sanksjonerte norske strandhåndballlaget

det sanksjonerte norske strandhåndballlaget

by Russell Crowe

Disiplinærkommisjonen til det europeiske håndballforbundet har sanksjonert det norske kvinnelaget i strandhåndball med en 1500 euro i bot (150 euro per spiller), under hans siste Euro-kamp, ​​på mandag. Grunnen ? Forbundet vurderte det spillernes klær var ulovlig. Og det var her saken skapte skandale i Norge. Utøverne spilte ikke spillet sitt i badedrakt, men i shorts og bh.

Shorts som er mer behagelig enn bikinibukse for trening, det er forståelig. Shorts for å gjøre det mindre som om du er halvnaken i offentligheten også. Men shorts er ikke i det internasjonale håndballforbundets regler.

Klær for … lange

Hvis disse shortsen utgjør et problem for det europeiske håndballforbundet, er det fordi dette plagget ikke er » i henhold til vilkårene fastsatt i strandhåndballforskriften Hun rettferdiggjorde. de regulering fra Det internasjonale håndballforbundet fastsetter at » spillere må bruke trange, høye bikinibukser (…) «. Det er også spesifisert at» sidene må være maks 10 cm brede ». På Strand volleyball, har forskriften blitt lempet på: det er ikke lenger obligatorisk å bruke bikini siden 2012.

« I 2021 burde det ikke engang være et problem. «, estimerte presidenten i Norges Volleyballforbund, Eirik Sordahl, til landskontoret NTB. Denne boten, fastslo den norske kulturministeren, også ansvarlig for idretten. helt latterlig ».

Norges Håndballforbund «stolt» av sine spillere

Norges Håndballforbund har vist seg frem» stolt «Fra spillerne hans:» Sammen skal vi fortsette kampen for å endre reglene om klær. Dette vil tillate spillere å konkurrere i klær som de føler seg komfortable i. »

«Det er umulig å la det passere» for presidenten i det franske håndballforbundet

« Uaktuelt la dette gå »Reagerte på Twitter Philippe Bana, president i det franske håndballforbundet. Vi har kjempet med nordmennene og Nodjialem Myaro (president i Kvinners Håndballliga og visepresident i FFH med ansvar for kvinnehåndball, red.anm.) mot regelen og det har allerede vært flere forsøk på et forslag om å stoppe. og overlate valget til utøverne. »

Det europeiske håndballforbundet indikerte på sin side at en endring i reglene kun kunne skje «på IHF-nivå». internasjonalt forbund.

You may also like