Home » Det største private sportskomplekset i Latvia bygges i Valdlauči / Diena

Det største private sportskomplekset i Latvia bygges i Valdlauči / Diena

by Russell Crowe

Komplekset vil omfatte tre moderne fotballbaner i full størrelse, to av dem med naturlig gress av høyeste kvalitet og en med toppmoderne kunstgress; Det vil også være sandvolleyball, basketball, 3×3 basketball, streetball, innebandy, strandfotball og mindre fotballbaner. Mer enn 300 mennesker vil kunne utøve idrett i komplekset samtidig. En moderne lekeplass vil også være tilgjengelig ved LNK Idrettspark. Innvielsen av idrettsanlegget er planlagt til neste sommer.

Det skal også bygges et konferanserom, garderober, dusjer og andre tekniske fasiliteter for sportsbegivenheter i Valdlauči. Prosjektutvikler er LNK Properties. Frem til nå har selskapet spesialisert seg på bygging av industriparker og boligbygg, «LNK Sporta Parks» blir det første idrettsbygget som bygges.

«Dette er det største private sportsinfrastrukturprosjektet som er implementert i Latvia. Med sin konstruksjon vil «LNK Properties» ikke bare gi mange barn, unge og voksne muligheten til å drive med sport, men vil også lære nye teknologier og byggeerfaringer. I fremtiden kan lignende idrettsanlegg dukke opp andre steder i Latvia. Vår erfaring kan også være interessant for representanter for sportsindustrien i nabolandene, sier Pavel Broitman, styremedlem i LNK Properties.

«LNK Sports Park» vil være et unikt sentrum for idrettslivet i Latvia, dessuten vil den også spille en sosial rolle. Investeringen i dette sportssenteret er et direkte bidrag til utviklingen av sport i Latvia, da det ikke vil være et forretningsprosjekt, forventes det ingen fortjeneste fra dette komplekset. Den nye idrettsbasen vil også tilby støtte- og rabattprogrammer, der bruken av infrastrukturen vil være gratis for enkelte grupper barn og unge. En lekeplass vil være tilgjengelig gratis. Den totale investeringen i utviklingen av komplekset er fem millioner euro.

«Fra LNK-selskapenes side har vi utviklet langsiktige støtteprogrammer for latviske studentbasketballag, sandvolleyballag, boksing, fotball og andre idretter i lang tid. I år deltok vi i den latviske olympiske komité-prosjektet «Olympic Draft», og støttet unge og talentfulle idrettsutøvere. Derfor er LNK Idrettspark en logisk videreføring av våre sportsstøtteprogrammer. For at så mange som mulig skal engasjere seg i sportsaktiviteter, må den moderne sportslige infrastrukturen som nå bygges i Valdlauči være tilgjengelig, sier Broitmans.

FIFA-presidenten besøkte sportskomplekset og deltok i innsettingen av tidskapselen

I begynnelsen av oktober besøkte presidenten for det internasjonale fotballforbundet (FIFA), Gianni Infantino, Latvia for å besøke det fremtidige sportskomplekset og delta i kapselplasseringsseremonien. Presidenten for det latviske fotballforbundet, Vadim Lashenko, og styrelederen for LNK Industries, Artjoms Milovs, deltok også i arrangementet.

– For at ungdom skal kunne konsentrere seg om idrettsaktiviteter, for at idrettslag skal utvikle seg og vokse, trengs en god, høykvalitets og fremfor alt tilgjengelig infrastruktur. På vegne av LFF er jeg godt fornøyd med dette private initiativet. Det vil definitivt påvirke utviklingen av ulike idretter i Latvia, og spesielt innen fotball. Det bygges virkelig fotballbaner i verdensklasse i Valdlauči, understreker LFF-president Vadim Lashenko.

You may also like