Home » Oscar Petersen Westerheim er norgesmester i hopp. «Dette er helt uvirkelig»

Oscar Petersen Westerheim er norgesmester i hopp. «Dette er helt uvirkelig»

by Russell Crowe

Sendinger av hopp-VM-konkurransene på TVN, Eurosport 1 og Player.pl

«Det er helt uvirkelig, men det var veldig deilig å hoppe i dag», sa 25-åringen overrasket etter en konkurranse der han hoppet 102m to ganger.

For nordmenn, som ikke kan klage på mangelen på utmerkede skihoppere, er resultatet av en tidligere lite kjent konkurrent sjokkerende.

Westerheim har kun konkurrert tre ganger i verdenscupkonkurranse, med kun ett hopp om gangen. Hans beste resultat var 41. plass på Lillehammer i mars 2020. Så langt har han kun scoret i noen få Continental Cup og FIS Cup konkurranser.

Kjent trener og mentor

Treneren hans er nå Rune Velta, og kanskje er dette en av de mulige reaksjonene på 25-åringens foruroligende formeksplosjon. Den to ganger svenske Falun-verdensmesteren i 2015 oppnådde også de beste resultatene i samme alder, selv om han to år tidligere allerede hadde vært på verdenscuppallen og tatt poeng enda tidligere. Den nyutnevnte norgesmesteren peker imidlertid direkte på treneren sin som en mentor og inspirasjonskilde.

Westerheim-hoppene var ikke de lengste i lørdagens konkurranse. Han fløy en meter lenger i det andre Lindvik-heatet, men oppnådde resultatet i gunstig vind, som poengene hans ble trukket for. Bendik Jakobsen Heggli (104m) landet enda mer på sitt første forsøk, men hans andre hopp ble ikke like vellykket.

Det andre forsøket var også mislykket for lederen av første runde, Robert Johansson, som til slutt tok fjerdeplassen.

Norgesmesterskap i skihopp – Resultater:

1. Oscar Petersen Westerheim – 265,5 poeng
2. Halvor Egner Granerud – 265,3
3. Marius Lindvik – 264,6

Forfatter: macz
/
Kilde: eurosport.pl, ski-nordique.net

You may also like