Home » Disney +: prisstigninger, reklame og jakt på fordeling av kontoer

Disney +: prisstigninger, reklame og jakt på fordeling av kontoer

by Henrik Ibsen

Disney øker prisene på strømmetjenesten sin og vil starte jakten på delte kontoer. Et annonsestøttet abonnementstilbud starter 1. november i Frankrike, samt i Storbritannia, Tyskland, Sveits, Italia, Spania, Norge, Sverige og Danmark. Dette gjelder Europa, men det nordamerikanske kontinentet vil ikke bli spart.

Bilde iGenerasjon

Da den ble lansert i Frankrike i april 2020, belastet Disney+ €6,99 per måned (€69,99 per år) for å få tilgang til den nye tjenesten. I dag er katalogen utvidet og formelen selges for €8,99 per måned (eller €89,90 per år) for 4 skjermer, med mulighet for nedlasting og 4K HDR i tillegg til Dolby Atmos avhengig av programmet.

Tilbudet vil bli mer komplekst i vinter og prisene vil utgjøre den store forskjellen mellom mye billigere, men med annonsering, og mye dyrere med alle alternativene.

kommersielle pauser

Fra én formel vil Disney+ gå til tre: Standard med reklame, Standard uten reklame og den nye Premium-kvalifiseringen, som er dagens tilbud, men dyrere. Prisene vil være henholdsvis €5,99; €8,99 (eller €89,90 per år) og €11,99 (eller €119,90 per år).

Abonnenten vil ha rett til 1080p for de to første nivåene og 4K HDR for det tredje. De to standardformlene tilbyr bruk av to skjermer samtidig, men uten nedlasting mulig, mens Premium-formelen går opp til 4 skjermer og nedlastinger.

Til slutt er de to grunnleggende tilbudene i Stereo 5.1 versus Dolby Atmos for Premium. For resten er tilgangen til katalogen strengt tatt identisk (formelen med Netflix-annonsering inneholder ikke 100 % av katalogen som tilbys til betalte kontoer).

Diagram : Disney

For eksisterende abonnenter vil den automatiske overgangen til den dyrere pakken fases inn fra og med 6. desember. Alle står fritt til å bytte til en rimeligere eller annonsestøttet formel hvis det passer dem.

Vær oppmerksom på at distribusjon av annonser kun gjøres på voksenprofiler. De som er laget for barn — med en tilpasset og redusert katalog — er mangler.

abonnement uten deling

I løpet av presentasjon av sine kvartalsresultater I går ønsket Bob Iger, sjefen for Disney, å være trygg på gruppens evne til å levere denne økningen uten å skade abonnentvolumet for mye:

Vi hadde allerede hevet prisene våre i 2022. Og vi hadde ikke sett betydelige tap i antall abonnenter, noe som var betryggende.

Disney kunngjorde at de tapte 512 millioner dollar på strømmevirksomheten. For et år siden var det det dobbelte, men i mellomtiden har underholdningsgruppen sagt opp 7000 personer (3 % av de ansatte), med besparelser på spill.

I USA og Canada har Disney+ 46 millioner abonnenter, 300 000 færre enn forrige kvartal. Selv om tjenesten internasjonalt har 59,7 millioner brukere, tiltrakk den seg 1,1 millioner mer enn for tre måneder siden. Eller 105,7 millioner totalt abonnenter og 146 millioner inkludert datterselskapet Hotstar. Dette er versjonen av Disney+ på det indiske kontinentet. Det har opplevd en sterk uenighet i et år (18 millioner abonnenter har sluttet siden september i fjor) etter tapet av kringkastingsrettigheter for det nasjonale cricketmesterskapet.

Under denne samme presentasjonen sa Bob Iger at han ønsket å starte et søk etter delte kontoer, slik Netflix gjorde før ham. Disney+ vilkår for bruk vil bli endret innen slutten av året for å stramme skruene og » taktikk for å generere inntektsgenerering den vil bli implementert i 2024.

Hvis du ikke oppga et tall, har Bob Iger understreker at fenomenet kontodeling var » betydelige og at selskapet hans var teknisk utstyrt for å overvåke kontotilgang. Denne problemstillingen vil være en av konsernets prioriteringer i 2024 for å bidra til vekst i aktiviteten.

You may also like