Home » Dunkerque-ordfører Patrice Vergriete blir minister med ansvar for bolig

Dunkerque-ordfører Patrice Vergriete blir minister med ansvar for bolig

by Roald Amundsen

Sabrina Agresti-Roubache og Patrice Vergriete går inn i den andre regjeringen til Elisabeth Borne. De vil erstatte Olivier Klein, tidligere ordfører i Clichy-sous-Bois. Etter et år i denne stillingen forlater den valgte eks-kommunisten i denne vanskeligstilte byen Seine-Saint-Denis kontoret.

Patrice Vergriete, født 4. juli 1968 i Dunkerque (Nord), er ordfører i Dunkerque og president i bysamfunnet Dunkerque (CUD) siden 2014. I 2020 ble han president i Frankrike Ville Durable, og fungerer midlertidig i presidentskapet i National Federation of Urbanism Organisms. Han har også fungert som president for det franske byrået for finansiering av transportinfrastruktur (Afitf).

byplanekspert

Gjennom sin akademiske opplæring er Patrice Vergriete ekspert på byplanlegging og regional utvikling. Han er bru-, vann- og skogingeniør og lege i byplanlegging. Han begynte sin profesjonelle karriere på slutten av 1990-tallet i OECD, og ​​begynte senere på kontorene til Martine Aubry, daværende minister for sysselsetting og solidaritet, og Claude Bartolone i bydepartementet. Den følger spesielt filene til Storbyprosjektene (GPV) og byfornyelsespolitikken.

Engasjert i venstrepolitikken vant han kommunevalget i mars 2014. Han ble gjenvalgt for alle disse funksjonene i mars 2020. Både innen by- og mobilitetsområdet.

Blodløs eiendomsutvikling

Rådmannen i Nord kommer til en vanskelig tid for sektoren, mens eiendomsutvikling sier den er utslitt, fanget i en skrustikke mellom vanskelighetene med å gjennomføre prosjektene (kostnadsvekst, ordførerne nektet å gi tillatelser) og motviljen til kjøpere, som spesielt står overfor eksploderende kredittrenter.

Sektoren som helhet hadde vært veldig mottakelig for konklusjonene fra CNR Logement, et viktig vårmøte som skulle gjøre det mulig «finne strukturelle løsninger» til det som anses som en tiår lang boligkrise. Men statsminister Elisabeth Borne hadde 5. juni presentert en rekke tekniske tiltak, som fagfolkene hadde ansett som ute av stand til å endre situasjonen.

«Tegn konsekvensene» av urbane opptøyer

Den nye statssekretæren for byen, som ble stedfortreder for Bouches-du-Rhône i 2022, en TV-produsent i hennes tidligere liv, kommer til denne stillingen like etter at distriktene i vanskeligheter tok fyr, i slutten av juni. Lederen lovet «trekk de dype konsekvensene» av disse opptøyene med kunngjøringer ventet etter sommeren. I henhold Verdenhan vil også ha ansvaret for å implementere «Marseille en grand»-planen. «Han har bedt Élysée i flere måneder om å «endre vår visjon om byplanlegging», spesielt ved å gjøre det lettere å utstede byggetillatelser og la middelklassen finne bedre hjem.»de forsikrer også våre kolleger.

Sjekk ut reaksjonene fra industriens tjenestemenn på sosiale medier nedenfor:

You may also like