Home » Edit: Znarok var ikke på kontoret på grunn av kamper mellom «hockeyklaner»

Edit: Znarok var ikke på kontoret på grunn av kamper mellom «hockeyklaner»

by Russell Crowe

Oleg Znarok, som har spilt for det latviske landslaget i lang tid, ble ikke bekreftet som trener for det russiske hockeylaget på grunn av interne tvister, sier avisen «championat.ru».

Innholdet vil fortsette etter kunngjøringen.

Reklame

I forrige uke var russiske medier raske med å rapportere at Znarok hadde blitt betrodd ledelsen av det russiske hockeylandslaget ved vinter-OL i Beijing, selv om dette ikke ble offisielt rapportert. Det russiske hockeyforbundet (KHF) bekreftet senere den tidligere russiske hockeystjernen Alexei Zhamnov i denne stillingen. Han ble nominert av KHF-ekspertutvalget, som sist møttes i 2014, ifølge KHFs offentlige opplysninger.

Det er interessant at Zhamnov ikke har vært hovedtrener på noe nivå så langt, men etter å ha avsluttet karrieren som profesjonell hockeyspiller i 2006, jobbet han som daglig leder. Under hans ledelse ble for eksempel Tsjekhovs «Whitaz», tidligere kjent som Battleship-teamet, dannet og Zhamnov assisterte også Moskvas «Spartak» i Mythicchis Atlantis.

Men før Zamnov ble bekreftet, var Znarok den klare favoritten til stillingen, hvis godkjenning så ut til å være en ren formalitet. Det var imidlertid da KHF-interne bak-kulissen-intrigen startet, der Znarok ble «spist» og gitt en konsulentrolle.

Ettersom National Hockey League (NHL) har annonsert at de vil tillate sine hockeyspillere å delta i Beijing-OL, har Znarok fremstått som den ledende kandidaten for øyeblikket, ettersom praktisk talt alle store russiske hockeystjerner har et godt forhold til ham. Znarok har mottatt støtte ikke bare i personen til presidenten for FHR, Vladislav Tretyak, men det har ikke vært noen annen innflytelsesrik russisk hockeymann mot ham: Roman Rotenberg. På et tidspunkt ble Znarok tvunget til å forlate stillingen som hovedtrener for det russiske landslaget umiddelbart etter en tvist med Rothenberg.

Tretyak fortalte media om Znaroks utnevnelse, som ennå ikke er formelt godkjent av KHF. KHF-presidenten hadde det imidlertid travelt fordi kampene og talene begynte i kulissene, ifølge «championat.ru».

En av Znaroks motstandere var Gennady Timchenko, styreleder i Continental Hockey League (KHL), som også er en av de ledende personene ved KHF. Interessant nok ble Znarok de to siste sesongene drevet av Spartak Moskva, en av de største finansierne som indirekte er Timchenko selv. Ved siden av ham var to andre innflytelsesrike personer i russisk hockey, Boris Mikhailov og Pavel Bure, som prøvde å presse Sergei Fyodorov og Igor Nikitin.

I korridorene representerte begge partiene sine kandidater, så det var ingen fellesnevner. Så, som et alternativ til kompromiss, kom Zhamnovs idé opp. som ble godkjent som hovedkandidat av Ekspertstyret 27. september. «Chmapionat.ru» legger ironisk til at ingen avtale med Zhamnov ennå er signert. Som om ingen kontrakt ble signert med Znarok da de angivelig bekreftet det.

You may also like