Home » Egypt: et 225 meter langt skip strandet og fløt deretter på nytt i Suez-kanalen

Egypt: et 225 meter langt skip strandet og fløt deretter på nytt i Suez-kanalen

by Henrik Ibsen

Med en lengde på 225 meter og med rundt 65 000 tonn ukrainsk mais på vei til Kina, strandet det norskflaggede fartøyet MV Glory en kort stund i Suezkanalen (Egypt) mandag 9. januar, før det ble fløt på nytt. Trafikken er fortsatt normal.

Verdenshandelen lettet. Det norske selskapet Leth meldte mandag morgen at et av skipene deres hadde gått på grunn mens de seilte gjennom Suez-kanalen (Egypt).

Med en lengde på 225 meter ble MV Glory, som fraktet mer enn 65 000 tonn mais fra Ukraina til Kina, imidlertid fløt på nytt i løpet av noen få timer uten å stoppe trafikken.

«M/V Glory har blitt flytet på nytt av Suez Canal Authority,» bekreftet gruppen på Twitter, og la til at «tjueen sørgående fartøy vil begynne/gjenoppta sin transitt. Bare mindre forsinkelser er ventet,» la han til.

En hendelse som minner om en annen

Skipet hadde gått på grunn nær byen El Qantara, i Ismailia-provinsen i Egypt. På mandag morgen hadde lokale myndigheter fortsatt ikke klart å fastslå hva som kan ha forårsaket at skipet sviktet. Noen regioner i Egypt ble imidlertid rammet av en bølge med dårlig vær denne søndagen 8. januar.

Denne hendelsen minner om Ever Given-hendelsen i mars 2021. Da containerskipet gikk på grunn, hadde det blokkert kanalen fullstendig i seks dager, noe som førte til tap på 9 milliarder dollar om dagen.

You may also like