Home » De vakreste sykkelrutene i Europa

De vakreste sykkelrutene i Europa

by Ashley Olsen

Leter du etter en original og økologisk måte å oppdage de vakreste landskapene i Europa på? Har du noen gang tenkt på å reise på sykkel? Men vær forsiktig, ikke misforstå, det handler ikke om å stoppe hver 500. meter for å ta selfies, og heller ikke om å tråkke på flate og monotone stier! Nei, i dag tilbyr vi deg en artikkel som sannsynligvis vil gi deg lyst til å legge ut på de vakreste og mest pittoreske veiene på det gamle kontinentet, uansett nivå. Oppdag vårt utvalg av de beste rutene i Europa for å reise på sykkel!

1. Amalfikysten i Italia

Er en av de mest spektakulære kystveiene i verden. Amalfikysten snirkler seg langs den italienske kysten, med forrevne klipper som stuper direkte i havet, fargerike fiskelandsbyer, oliven- og sitronlunder. Ruten går gjennom flere pittoreske byer og landsbyer, og vi anbefaler noen korte stopp i nærheten av Sorrento, Positano, Amalfi og Ravello. Langs denne middelhavsruten vil du nyte imponerende hav- og fjelllandskap. Det er et bilde av hvert øyeblikk, mellom husenes klare farger og havets intense blå.Følg i rolig tempo kysten langs de svingete og bratte veiene. Hvis denne ruten er langt fra en helsetur, er det verdt en omvei, spesielt hvis du skal på tur til Napoli!

2. EuroVelo 6, i Europa

Se for deg en reise på mer enn 3600 kilometer som lar deg oppdage intet mindre enn 10 land fra Atlanterhavet i vest til Svartehavet i øst. Ruten følger hovedsakelig elvene Loire, Rhinen og Donau, krysser landskap av bølgende sletter og høye fjell. Å ta EuroVelo 6 betyr å multiplisere funnene til de viktigste historiske og kulturelle stedene, som slottene i Loire, byen Strasbourg, Europaparlamentet, det arkeologiske stedet Viminacium i Serbia eller Donau-deltaet i Romania. . Den utvikler seg i hjertet av det bevarte naturlandskapet på det gamle kontinentet, og krysser elver, enorme alluviale sletter, gigantiske fjell og tykke skoger… En utrolig variert sykkelsti!

sykkelrute i europa euro velo 6

3. Vinruten, Tyskland

Denne 750 km lange sykkelruten krysser noen av de De mest kjente vinområdene i Tyskland, spesielt Moseldalen og Rhindalen. Sykkelstien starter i Perl, på den franske grensen, og følger Mosel mot Trier, Tysklands eldste by. Derfra går den inn i Rhindalen, hvor den passerer sjarmerende vinbyer som Bacharach, Boppard og Rüdesheim. Gjennom dette eventyret vil du nyte en spektakulær utsikt over regionens slott, inkludert den berømte Marksburg. Vinelskere vil dra nytte av turen til å stoppe ved de mange vingårdene og smake på de lokale vinene, inkludert Riesling, Müller-Thurgau og Pinot Noir. En annen bonus: Route des Vins er veldig godt utstyrt for syklister, med sykkelreparasjonsstasjoner, tilstrekkelig overnatting og bagasjetransport.

slott-tyskland

4. The Greenway of the Sierra, Spania

Finn en billig flyreise til Sevilla og fly til Andalusia! Gammel jernbane forvandlet til en sykkelsti Med en lengde på 36 km følger Vía Verde de la Sierra løpet av elven Guadalete gjennom Sierra de Grazalema. Denne ruten byr på spektakulær utsikt over regionens juv og skoger, og som en ekstra bonus får du sjansen til å kjøle deg ned i praktfulle naturlige bassenger underveis! For å komme til Vía Verde, ta turen mot Puerto Serrano, en liten by som ligger en time fra Sevilla. Ruten begynner her, før den krysser det jomfruelige naturlandskapet i Sierra de Grazalema, med storslåtte fjell, spektakulære kløfter og eik og furuskog.

sykkelrute i spania via verde de la sierra

5. The Scandiberico, EuroVelo 3

Også kjent som Pilegrimssykkelruten, forbinder denne ruten Trondheim, Norge, med Santiago de Compostela, Spania. Stien følger i stor grad den berømte pilegrimsveien til Santiago de Compostela. Drømmer du om en reise som kombinerer kulturelle oppdagelser og festlige øyeblikk? EuroVelo 3 er den ideelle sykkelstien! Med en omtrentlig lengde på 5400 km dekker ruten noen av de vakreste pilegrimsruter i Europa og gir mulighet for økt besøk til bemerkelsesverdige religiøse bygninger, som katedralene i Köln, Aix-la-Chapelle og Saint-Jacques-de-Compostelle. Underveis, sørg for å stoppe ved byer underveis, som Hamburg, Liège og Paris, kjent for sitt pulserende natteliv. En flott måte å utforske deler av Europa mens du har det gøy!

Way-Saint-Jacques-de-Compostelle-iStock

6. Sykkelbanen Ciclovia Alpe Adria

Den Ciclovia Alpe Adria er en sykkelrute av mer enn 400 km som forbinder Østerrike, Italia og Slovenia. Denne sykkelstien følger en gammel jernbanelinje, nå omgjort til en sykkelsti til glede for syklister. Sett deg ut for å krysse Alpene i frihet ved først å ankomme Salzburg, Østerrike, startpunktet. Du vil da ha muligheten til å krysse Kärnten og deler av Slovenia før du når Grado, på den italienske adriatiske kysten. Ruten er i hovedsak bygd opp av sykkelveier, bygdeveier med lite trafikk og grusveier. Tilgjengelig for syklister på alle nivåer, har den fordelen av å presentere kun slake bakker og godt vedlikeholdte stier. En flott måte å nyte det overdådige landskapet i de østerrikske alpene, de krystallklare innsjøene i Kärnten, de grønne åsene i Slovenia og de hvite sandstrendene ved Adriaterhavskysten…

alpe adria sykkelrute

Hva ville skje hvis du begynte å reise sakte? Å oppdage Europa på sykkel betyr å ta deg tid til å virkelig fordype deg i hver destinasjon. Og du, hvilken rute fikk deg mest lyst til å gå? 🙂

You may also like