Home » Ekstremt sjelden Tatra 603-1 på sorte plater selges i Norge. Hva blir det neste?

Ekstremt sjelden Tatra 603-1 på sorte plater selges i Norge. Hva blir det neste?

by Russell Crowe


© Levert av Spider’s Web


Denne historien ville passet inn i en hvilken som helst annen bok om eventyrene til klassikerne som jeg ikke kommer til å skrive, men det kunne den. Her i Norge var Tatra 603-1 til salgs på svarte tavler i Warszawa et øyeblikk.

Vennen min er Tatra-fan. Hele leiligheten osv. I alle fall, som Tatra-fan, følg annonsene med biler av dette merket ikke bare i Polen, men også i hele Europa. En dag ble han overrasket over å se i de norske annonsene den ekstremt sjeldne Tatra 603 fra den første serien (den såkalte trelampen, med sentralreflektor), men ombygget til en nyere front. Tilsynelatende ble Tatra 603 i sin opprinnelige form på slutten av 1950-tallet og en belysningsenhet med tre lamper på et tidspunkt ulovlig og eiere ble tvunget til å bytte til en nyere front.tatra 603 til salgs


© Levert av Autoblog.pl
tatra 603 til salgs

Og dette er bilen som ble vist frem i Norge.

WGH 2190 er Warszawa-Mokotów, utgitt i 1990. Så i 1990 kjøpte noen i Mokotów Tatra, sannsynligvis i en tilstand av nåde, og sendte den til garasjen. På å gjemme seg et sted i Mokotów TatraJeg hørte det et par ganger, men jeg har alltid antatt at det var kitt på hjul, akkurat som jeg lenge ikke trodde på en perfekt Volkswagen 1600 L i en Mokotów-garasje, men siden jeg fant den, vil jeg tro alt. (har sorte WAD-plater). Jeg vil ikke nevne denne Fiat 128, også fra Mokotów …

Dette er en god historie med den Tatraen

Det startet et sted i Norge med en startpris på 2500 PLN (!). Eieren opplyste at platen er svak, men motoren er fin. Det sier seg selv at verdien av disse Tatraene betydelig overstiger PLN 2500. Selgeren bestemte seg imidlertid for å arrangere en auksjon, som ble avsluttet da han var fornøyd med tilbudet. Jeg skal ikke fortelle deg hvor mye Tatra skiftet eierskap, men det var et latterlig lavt beløp for en slik bil.

Tatra 603 til salgs var kortvarig. Foreløpig har bilen forlatt Larvik i ukjent retning.

Skal Tatra med polsk historie til Polen? Det er ukjent. Jeg er imidlertid sikker på at dette ikke er slutten på historien hans. Jeg tviler på at kjøperen planlegger en lang og ekstremt kostbar oppussing. Jeg vedder heller på at du vil gjøre en god handel og raskt gå etter den mye dyrere bilen. Noe som helt sikkert vil bli vellykket, for verdien av slike Tatraer er enorm, og etter en eventuell oppussing vil det være astronomisk. Som en «fjellklatrer»-venn av meg fortalte meg, forekommer ikke 603-ene i begynnelsen av produksjonen i naturen. Det er så få igjen at samlere nesten aldri kaster dem. I tillegg er fenomenet med erstatning av kropper med nyere vanlig på 60- eller 70-tallet. Tatrafjellene var statsbiler og da de etter 7 til 10 års drift begynte å ruste, ble de ført til fabrikken for å «erstatte kennelen». Der ble nye eksterne elementer ganske enkelt installert og dermed ble begynnelsen av 603 irreversibelt slutten av 603. Av denne grunn er det praktisk talt umulig å finne eksempler fra begynnelsen av produksjonen i sin opprinnelige tilstand.

Jeg skrev til mannen som sendte meg bilder av Tatrafjellene, men så langt har jeg ikke fått svar. Hvis for eksempel noen hadde litt kunnskap:

hvem har kjøpt denne bilen og hvor skal den, hva er dens tidligere polsk-norske historie eller noe sånt

La ham skrive det i en kommentar eller i e-posten min: zlomnik@zlomnik.pl.

Gratis!

You may also like