Home » Emmanuel Macron i Israel, bildene

Emmanuel Macron i Israel, bildene

by Siv Jensen

TEL AVIV: Den franske presidenten Emmanuel Macron Han uttrykte tirsdag Frankrikes «solidaritet» i Israel, og uttalte at de to landene er «forent av sorg», etter det blodige angrepet fra den palestinske islamistbevegelsen Hamas på israelsk jord 7. oktober.

Ved ankomst til Tel Aviv flyplass, møtte han familier til franske eller fransk-israelere drept, savnet eller tatt som gisler i Gazastripen.

Minst tretti franskmenn døde i dette angrepet, enestående i dets vold og omfang siden grunnleggelsen av staten Israel i 1948. Det er også for Frankrike det høyeste antallet dødsfall i et angrep siden 14. juli 2016 i Nice ( 86 døde).

Blant familiene, møtte den til Mia Shem, en fransk-israelsk gissel hvis video ble utgitt forrige uke av Hamas, president Macron, bemerket en AFP-journalist.

Macrons besøk kommer på dag 18 av krigen mellom Israel og Hamas, som har etterlatt tusenvis døde, de aller fleste sivile.

«Vi er forent med Israel i sorg. Tretti av våre landsmenn ble drept 7. oktober. Ni andre er fortsatt savnet eller holdt som gisler. I Tel Aviv, med familiene deres, uttrykte jeg nasjonens solidaritet,» skrev den franske presidenten i X (tidligere Twitter).

Mandag kveld frigjorde Hamas to israelske gisler, tre dager etter løslatelsen av en amerikansk kvinne og hennes datter.

Under sitt endagsbesøk må president Macron gå inn for «en humanitær våpenhvile» som «kan føre til en våpenhvile», ifølge Elysée.

Han må også be om å «bevare sivilbefolkningen» på Gazastripen, kontrollert av Hamas, ifølge Elysée, mens Israel satte i gang massive luftangrep der som svar på angrepet 7. oktober, med det erklærte målet å «utslette» styrkene. . klynge.

«Unngå en farlig stigning»

Ifølge Hamas-regjeringen har minst 5087 palestinere blitt drept i Gaza i israelske angrep, inkludert 2055 barn, siden krigen startet.

Mer enn 1400 mennesker ble drept i Israel, de fleste av dem sivile, den første dagen av Hamas-angrepet, ifølge israelske myndigheter.

Emmanuel Macron skal møte Israels president Isaac Herzog i Jerusalem, før han møter statsminister Benjamin Netanyahu, opposisjonslederne Benny Gantz og Yaïr Lapid.

Emmanuel Macron og Benjamin Netanyahu vil avgi en uttalelse til pressen etter intervjuet deres klokken 13:00 (10:00 GMT).

Ifølge flere franske medier må han også reise til Ramallah for å møte den palestinske presidenten, Mahmoud Abbas, informasjon som foreløpig ikke er bekreftet av Elysée.

Den franske presidenten har til hensikt å «fortsette mobiliseringen for å unngå en farlig eskalering i regionen», særlig mellom Israel og den mektige libanesiske sjiabevegelsen Hizbollah, støttet av Iran, mens det oppstår daglige sammenstøt på grensen mellom Israel og Libanon.

Statsoverhodet vil også foreslå å restarte en «ekte fredsprosess» for opprettelsen av en palestinsk stat, med forpliktelse fra landene i regionen til «sikkerheten til Israel.»

For dette formål «vil han sannsynligvis føre samtaler» med presidenten for de palestinske myndighetene, Mahmoud Abbas, kongen av Jordan, Abdullah II, den egyptiske presidenten, Abdel Fattah al-Sissi, og Gulf-ledere, sa det franske presidentskapet.

Statslederens besøk til Israel følger besøkene til USAs president Joe Biden, Tysklands kansler Olaf Scholz, Storbritannias statsminister Rishi Sunak og Italias statsminister Giorgina Meloni.

Emmanuel Macron insisterte på at han ville gjøre en slik tur hvis det kunne være «nyttig» for regionen.

You may also like