Home » en av de mistenkte, utlevert fra Norge, ankom Frankrike

en av de mistenkte, utlevert fra Norge, ankom Frankrike

by Russell Crowe

Norge hadde fattet sitt vedtak 27. november og hadde 10 dager på seg til å gå videre med utleveringen.

Trettiåtte år etter rue des Rosiers-angrepet, som tok livet av seks mennesker i Paris i 1982, ble en av de påståtte gjerningsmennene, Walid Abdulrahman Abou Zayed, utlevert til Frankrike av Norge fredag ​​kveld 4. november, og raidet veien til en lang ventet på rettssak av ofrene. Denne 62 år gamle mannen ankom Roissy flyplass like før klokken 20.00 på et Air France-fly fra Oslo, og skulle plasseres i et administrativt interneringssenter før han ble presentert for en dommer lørdag. Instruksjon fra antiterroravdelingen til Paris-domstolen.

Norge, der Abu Zayed slo seg ned i 1991, ga ham tillatelse til utlevering 27. november og hadde 10 dager på seg til å gjennomføre avgjørelsen. Frankrike hadde 20. februar 2015 utstedt en internasjonal arrestordre mot denne palestineren født i 1958 på Vestbredden og naturalisert norsk i 1997, mistenkt for å ha deltatt i angrepet som hadde seks døde og 22 skadde 9. august 1982 i det historiske Det jødiske kvarteret i Marais, «Pletzl», I det 4. distriktet i Paris.

Den dagen kastet en gruppe kommandosoldater på tre til fem mann en granat mot restauranten Jo Goldenberg og skjøt deretter med maskingevær det indre av etablissementet og tilskuere. Operasjonen ble raskt tilskrevet Abu Nidals Fatah Revolutionary Council (Fatah-CR), en palestinsk dissidentegruppe fra Palestina Liberation Organization (PLO). Fransk justis mistenker at Abou Zayed, firebarnsfar, har vært «en av skytterne etter angrepet».

«Jeg liker ikke Frankrike. Jeg vil ikke i fengsel i FrankrikeAbu Zayed, kjent som Osman i Norge, sa i en rettsoppmøte i Norge i september. Mannen, som hevder sin uskyld, og forsikret at han var i Monte Carlo på tidspunktet for angrepet, motsatte seg en utlevering til Frankrike.

Oslo hadde ikke svart på en tidligere forespørsel fra Paris i 2015 fordi de ikke utleverte sine statsborgere. Men ikrafttredelsen i fjor av en rettsavtale med EU og Island tillater det nå.

«Han må betale»

Abu Zayeds utlevering, nesten fire tiår etter hendelsen, baner vei for en etterlengtet rettssak for ofrene. «Hele romsamfunnet har ventet på denne rettssaken i årevis for å få slutt på denne tragedienSteve Demeter, barnebarn av George Demeter, pastor for den franske sigøynerens evangeliske misjon, drept i angrepet, fortalte AFP. «I 33 år (frem til den internasjonale arrestordren i 2015, red.anm.) hadde vi ingenting, ingen bevis, ingen navn, ingenting. Det tok litt tid, men det vil fortsette. I dag, ja, det gjør vi. Det er en kamp, ​​du må fortsette å kjempe for å få en prøvelse«, Han husket.

«En test, ja, herregud, det er alt jeg spør om. Men jeg vil ikke feire for tidlig. Alt jeg håper, før jeg dør, er å ha minst en foran meg i retten.«Manuel Hezkia, 61, sønn av André Hezkia Niégo, som døde i angrepet, svarte til AFP. «Meldingen til de tre andre «jævlingene» (de mistenkte i Jordan og på Vestbredden, red.anm.) er: «hva som enn skjer, selv om vi har problemer, vil vi aldri glemme det og fortsette til slutten.»«han la til.»Det var fire, minst én vil svare på rettferdighet. Han må betaleSa Elizabeth 76, som var 38 år og servitør hos Jo Goldenberg.

Fransk justis har utstedt tre andre internasjonale arrestordrer mot to personer lokalisert i Jordan og en tredje på Vestbredden, mistenkt for å ha forberedt eller deltatt i angrepet. Jordan har gjentatte ganger nektet å utlevere de to mistenkte som er til stede på landets territorium, inkludert den påståtte hjernen bak angrepet.

Saken er desto mer ømfintlig siden en mulig hemmelig avtale som ble inngått på det tidspunktet mellom fransk etterretning og Abou Nidal-gruppen jevnlig nevnes: førstnevnte ville ha lovet å frigjøre fangene i bytte mot at gruppen forplikter seg til ikke å utføre operasjoner på fransk jord.

You may also like