Home » Russland vil måtte «betale prisen» for aggresjon mot Ukraina, advarer NATO

Russland vil måtte «betale prisen» for aggresjon mot Ukraina, advarer NATO

by Russell Crowe

Russland har konsentrert flere titusenvis av menn på grensen, ifølge Kiev, som hevder å være klar til å møte en invasjon.

NATOs generalsekretær advarte fredag ​​Russland mot «konsekvensene«og»prisen du må betale hvis du bruker makt mot Ukraina«med»styrker klare til kamp»Transportert til grensene til dette landet. «Vi er veldig bekymret for hva som skjer. Russland har konsentrert tungt utstyr, stridsvogner og kampklare tropper på Ukrainas grenser for andre gang i år. Han multipliserer aggressive taler og intensjonene hans er uklaresa norske Jens Stoltenberg under en pressekonferanse i Alliansens hovedkvarter.

«Russland har invadert Ukraina tidligere med annekteringen av Krim og støtter separatistene i Dombass. Det må være klart at dersom Russland bruker makt mot Ukraina vil det få konsekvenser og må betale prisen.», At-il har deg. «Det er derfor vi fortsetter å oppfordre Russland til å unngå eskalering.Situasjonen i Ukraina vil være et av hovedtemaene for NATOs utenriksministermøte i Riga, Latvia, tirsdag og onsdag, sa han.Jens Stoltenberg spesifiserte ikke hva NATO ville gjøre dersom Russland griper inn militært i Ukraina og ikke vil å dele etterretningen i sin besittelse.»Situasjonen tas svært alvorlig og meldinger er sendt til Moskva.Det sier en diplomat fra Alliansen til AFP.»LES OGSÅ – Ukraina under pistol mens Russland masserer seg selv på grensen

Ukrainas president Volodymyr Zelensky sa samme dag at landet hans var «fullt forberedtTil en mulig militær eskalering med Moskva. «I dag er det trusler som sier at i morgen blir det krig«Det sa han under en pressekonferanse.»Vi tror at Russland kommer fra en veldig farlig retorikk», Som også anklager Kiev for å undergrave fredsprosessen med pro-russiske separatister i øst. «Dette er tegnet (…) på at en eskalering er mulig«Han fortsatte.

De siste ukene har USA, NATO og EU fortsatt å uttrykke bekymring for russiske troppebevegelser rundt Ukraina, i frykt for en mulig invasjon, og Moskva avviser alle planer i denne forbindelse.

«Vi må stole på oss selv, hæren vår, den er mektigVolodymyr Zelensky erklærte. Ukrainas militære etterretningssjef Kyrylo Boudanov sa sist søndag at Russland hadde konsentrert rundt 92.000 soldater på Ukrainas grenser, i påvente av en offensiv i slutten av januar eller begynnelsen av februar. Denne offensiven kan innebære luft- og artilleriangrep, etterfulgt av luft- og amfibieangrep, spesielt mot Mariupol, samt et mindre angrep nordover gjennom nabolandet Hviterussland, argumenterte Kyrylo Boudanov med amerikanske medier. Militær tid.

SE OGSÅ – Ukrainas utenriksminister beskriver «en forverret situasjon»Med Russland

Zelensky hevdet også å ha mottatt informasjon om et prosjekt av «kupp«Planlagt til begynnelsen av desember, involverer»noen mennesker i RusslandOg en ukrainsk oligark, Renat Akhmetov. Han sa imidlertid at han ikke trodde det ville skje. På spørsmål om dette hypotetiske kuppet sa Kreml-talsmann Dmitry Peskov at «Russland gjør ikke den slags».

Ukrainsk hær forsterket med amerikansk bistand

Øst-Ukraina har siden 2014 vært berørt av en krig mellom Kiev og pro-russiske separatister, som brøt ut kort tid etter Moskvas annektering av Krim og siden har krevd mer enn 13.000 menneskeliv. Til tross for sine avslag regnes Russland som gudfaren til pro-russiske separatister og anklages for å forsyne dem med menn og våpen.

Mens det ukrainske militæret ble overveldet i 2014, virker det nå mer selvsikkert, med akkumulert kamperfaring og bedre rustet, spesielt takket være hjelpen fra de vestlige allierte. Ukraina har mottatt blant annet ammunisjon, skip, amerikanske Javelin anti-tank missilinnretninger og medisinsk utstyr fra USA. Kreml, som benekter alle offensive planer, anklager Kiev, Vesten og NATO for å eskalere spenningen ved å utføre manøvrer nær russiske grenser.


SE OGSÅ – Ukraina: Vladimir Putin anklager Vesten for «forverre»Spenninger mellom de to landene

You may also like