Home » en del av skipets ramme var bygget i hvitt

en del av skipets ramme var bygget i hvitt

by Roald Amundsen
En symbolsk sjekk før selve installasjonen: De to første bjelkene i den solide eikekonstruksjonen til kirkeskipet Notre-Dame de Paris ble satt sammen i hvitt av Eure-snekkere. Mens gjenoppbyggingsprosjektet av den parisiske katedralen fortsetter og for øyeblikket er i rute, gjør denne viktige etappen, utført i verkstedet, det mulig å kontrollere arbeidet og utgjør derfor en viktig opptakt til selve monteringen på stedet, planlagt innen noen få måneder. .

«Denne manuelle løftingen, kun ved bruk av menneskelig kraft, av et rammeverk av skipets struktur, er demonstrasjonen av at kunnskapen som er arvet fra katedralbyggere, alltid bør lære oss – og at fagforeningen, i dag som i går, gjør kraft.», hilser hærgeneral Jean-Louis Georgelin, president for den offentlige institusjonen Rebâtir Notre-Dame de Paris og spesialrepresentant for republikkens president Emmanuel Macron. Legger til: «Tømrerne, elskere av yrket deres, som kom fra alle hjørner av Frankrike, noen ganger fra utlandet, slo sammen sine ferdigheter for å la katedralen gjenåpne for tilbedelse og besøk i desember 2024 og ga oss noe å leve for ( …) en storslått øyeblikk av enhet».

Den gamle rammen er fra 1100- og 1200-tallet.

Skipets rammeverk er 35 meter langt, 14 bredt og 10 høyt og består av totalt 57 hoved- og sekundærfagverk, som utgjør 11 seksjoner. Den ble fullstendig ødelagt av brannen 15. april 2019 og dateres tilbake til slutten av 1100-tallet og begynnelsen av 1200-tallet. I samsvar med uttalelsene fra National Commission for Heritage and Architecture (CNPA), vil den bli rekonstruert i massiv eiketre basert på en tegning trofast mot middelalderverket, ved bruk av manuell utskjæring, en teknikk som passer til utformingen, med respekt for kornet. av treet og garanterer god holdbarhet.

Denne fasen av arbeidene ble betrodd av det offentlige etablissementet med ansvar for stedet til Ateliers Desmonts (Eure)-gruppen av selskaper, spesialisert på manuell utskjæring og omhandlet mer spesielt rekonstruksjon av strukturen til skibet, og til Ateliers Perrault . (Maine-et-Loire), erfaren agent i komplekse historiske monumentprosjekter, ansvarlig for rekonstruksjonen av koret.

Etter å ha kuttet rundt 1200 tømmerstokker siden januar 2023, lar grovmonteringen spesifikt snekkerne garantere korrekt utførelse av alle monteringene før den endelige monteringen, på hvelvene til katedralen. I henhold til tidsplanen skal hele skipsstrukturen være montert senest tidlig i 2024.

«En viktig milepæl»

«Tømrerne i gruppen jobber for tiden fra studiene vi utførte i 2014 med min kollega og nå partner Cédric Trentesaux og analysen av restene av den brente strukturen»forklarer Rémi Fromont, sjefsarkitekt for historiske monumenter. «Rammen til Notre-Dame slik den eksisterte før brannen representerer et unikt arvevitnesbyrd om kunsten til følgesvennene på 1200-tallet. Jo mer vi studerer den, jo mer forstår vi i hvilken grad den representerte en viktig milepæl i det teknologiske utviklingsutvikling av fotogrammer på den tiden»konkluderer spesialisten.

You may also like