Home » en syrisk tenåring dømt til fem års fengsel for et planlagt angrep

en syrisk tenåring dømt til fem års fengsel for et planlagt angrep

by Russell Crowe

Norsk justis har dømt en 16 år gammel syrisk tenåring til fem års fengsel, inkludert to, for å ha forberedt et angrep i det skandinaviske landet og for å ha sverget troskap til jihadistgruppen Den islamske staten (IS).

«Retten er ikke i tvil om at X til tross for sin lave alder hadde tatt den bevisste beslutningen om å gjennomføre en terrorhandling til tross for at planene ikke hadde ført ut i et konkret prosjekt.«, har Oslo rett anslått i en dom innhentet onsdag 30. juni av AFP.

Ankom det nordiske riket i 2018 under familiegjenforening, ble tenåringen, hvis identitet ikke kan offentliggjøres på grunn av sin unge alder, arrestert i den norske hovedstaden i begynnelsen av februar. Aktoratet anklaget ham for å ha forberedt et angrep mot et ukjent mål og deltatt i en terrororganisasjon.

Den unge syreren hadde særlig lastet ned instruksjonene for fremstilling av eksplosiver og gift. Det var også funnet nikotinbasert gift i hjemmet hans. Den hadde også distribuert propagandamateriale fra IS, handlet på islamistiske digitale plattformer og overført 1390 kroner (136 euro) til en radikal side. Tenåringen hevdet at han var uskyldig, og forsvaret påkalte enkel nysgjerrighet og svada.

«Retten mener at meldingene som X skrev (…), kombinert med nedlastede dokumenter, internettsøk og fysiske forberedelser tydelig viser at X gikk videre (bare næret) ideen om en terrorhandling.— Dommerne understreket i dommen som ble avsagt tirsdag kveld.Med bakgrunn i at X kun var ett år eldre enn den kriminelle lavalder, finner retten det berettiget å sette den betingede delen (av straffen) til tre år.», la de tre sorenskriverne til. Påtalemyndigheten krevde åtte års fengsel, hvorav fire ble stengt.

You may also like