Home » endelig en vellykket elektrisk pickup?

endelig en vellykket elektrisk pickup?

by Ashley Olsen

Peugeot-sjef Linda Jackson advarte nylig: store SUV-er kan dø av elektromobilitet. Rett og slett fordi med et batteri i bakken og et avgjørende spørsmål om autonomi, er det vanskelig å ha effektive kjøretøy når de er for høye og noe brede. Feilretning fra et aerodynamisk synspunkt, og vi vet i hvilken grad denne egenskapen kan påvirke energieffektiviteten til et kjøretøy. I premium, glad i store kjøretøyer, kunne lastebilen da ha sin hevn. Den har aldri mistet glansen i Nord- og Øst-Europa, men den har aldri tatt tak i Kina eller USA. Kan dette endelig bli hans «øyeblikk»?

Allerede to kinesiske elektriske varebiler

Etter MG5, den første elektriske familiestasjonsvognen som selges i Europa, kommer Kina til å gjøre et dobbelt slag med «ryggsekk»-versjonen av ET5 sedan. Faktisk forbereder produsenten Nio sin kommersielle lansering i Europa, med en annonsekampanje organisert på norsk side. Foreløpig ikke noe originalt. Men de første bildene av denne ET5 Orion viser noe ganske «sexy», med en bred stripe med lys i hekken og former som er nesten mer gjennomført enn sedanen. Fremfor alt, i motsetning til ET5, som har et bagasjerom som ikke alltid er særlig praktisk, har denne Orion krav på en høyere bakluke. Hvis den ytre størrelsen ikke endres, kan det være et godt argument for denne elbilen som allerede ligger foran alle europeere.

På teknisk ark-siden bør vi ikke ha noen overraskelser: 75 og 100 kWh batterier, og firehjulsdrift for drøyt 480 hk. Hellige krav for en bil solgt til prisen av en Tesla Model 3 Performance. Men med et tilleggsargument: et blitsbatteriskiftesystem på dedikerte bensinstasjoner. Dette nettverket av utvekslingshus bør utvides i de kommende årene i Europa.

Hvor er de europeiske elektriske varebilene?

Nio ET5 er en konkurrent til Tesla Model 3, BMW i4 og Hyundai Ioniq 6, og tilbyr en andre vognversjon som ikke eksisterer i konkurrentene. Tyskerne, selv om de var spesialister på sjangeren, var trege til å reagere. BMW i5 Touring er virkelig på vei, men i et høyere segment. Vi venter fortsatt på en Mercedes EQE SW eller en Audi A6 Avant e-tron. Den første ble aldri annonsert, den andre kommer om noen måneder/år.

Endelig er det Peugeot som har en reell sjanse til å spille med e-308 SW. Men igjen, hva med tilgjengelighet? Kompakten er allerede i konfiguratoren, men ikke stasjonsvognen. Og Peugeot ser ut til å være i alvorlige problemer med sin nye 156 hk motor, igjen levert til den greske kalenderen i e-208.

I Europa vil utbruddet bli et reelt problem: det representerer et viktig marked som noen produsenter ikke kan klare seg uten. Og med det planlagte forbudet mot forbrenningsmotoren, vil det være nødvendig å reagere raskt for ikke å miste kunder og la dem gå til stadig mer overbevisende kinesere.

You may also like