Home » RTL GJEST – Carlos Martens Bilongo (LFI): «Frankrike er ikke rasistisk, men rasister er høylytte»

RTL GJEST – Carlos Martens Bilongo (LFI): «Frankrike er ikke rasistisk, men rasister er høylytte»

by Russell Crowe

Med sine 32 år er Carlos Martens Bilongo en av de yngste varamedlemmene i nasjonalforsamlingen. Nestleder LFI i Val-d’Oise, publiserer fransk neger, en bok der han kommer tilbake fra begynnelsen, om sesjonen der han ble avbrutt i november i fjor av stedfortreder RN Grégoire de Fournas. Sistnevnte hevder å ha sier «gå tilbake til Afrika», snakker om Ocean Viking humanitære «skip». Men for Carlos Martens Bilongo, «uten tvil», var denne frasen adressert til ham personlig.

«Vi holdt oss mye i semantikken, hvis det var flertall eller entall, snakker vi om menneskeliv. Det var som om verden ble dehumanisert, sier han. For disse uttalelsene hadde Grégoire de Fournas i to måneder blitt fratatt halvparten av sin parlamentariske kompensasjon og hadde ikke vært i stand til å delta i forsamlingens arbeid på femten dager. «Når de 15 dagene er ute, kommer du tilbake med et stort smil», beklager Carlos Martens Bilongo.

«Det er et uheldig faktum, men det har brakt noe frem i lyset,» fortsetter LFI-nestlederen som forsikrer at Frankrike ikke er rasistisk. «Nei. Etter den episoden fikk jeg mye støtte. Men dessverre er det noen mennesker som er rasistiske og de er veldig prangende, veldig bråkete. (…) Det er min dag til dag, under hver av mine publikasjoner fornærmer de meg, sier han.

Redaksjonen anbefaler

Nyheter fra RTL-redaksjonen i din postkasse.

Takket være din RTL-konto, abonner på RTL info-nyhetsbrevet for å følge alle nyhetene på daglig basis

You may also like