Home » Equinor utsetter oljeprosjektet Bay du Nord Canada i tre år på grunn av økende kostnader

Equinor utsetter oljeprosjektet Bay du Nord Canada i tre år på grunn av økende kostnader

by Ashley Olsen

Norges Equinor ASA sa onsdag at de ville utsette sitt Bay du Nord kanadiske offshore-oljeprosjekt i opptil tre år på grunn av økende kostnader.

Flyttingen forsinker et av Canadas største oljeprosjekter på flere år, som nyter eksepsjonell støtte fra regjeringen til statsminister Justin Trudeau. Ottawa støttet Bay du Nord og sa at det ville produsere relativt få show.

«Bay du Nord er et viktig prosjekt for Equinor. På bakgrunn av skiftende marked og økende kostnader vil vi gå gjennom prosjektet for å se om vi kan optimalisere konseptet og strategiene våre ytterligere,» sa Trond. Bokn, Equinors senior visepresident for prosjektutvikling, i en uttalelse.

Equinor hadde planlagt å produsere olje for første gang på slutten av 2020-tallet, og deres 500 millioner fat utvinnbare reserver kunne vare i 20 år.

Newfoundland og Labrador Premier Andrew Furey sa at han var skuffet, men håper fortsatt at prosjektet går videre.

«Selskapet forsikret meg om at det i stor grad skyldtes markedskrefter og ikke en kansellering.

BP PLC er en partner i prosjektet, som allerede er vurdert til en kostnad på C$16 milliarder ($11,97 milliarder).

Equinor utdypet ikke de økte kostnadene, men tilskrev det «volatile markedsforhold.»

Equinor har godkjent andre dyre prosjekter i Norge og Brasil de siste årene, sier Mark Oberstoetter, forskningssjef for Amerika i konsulentselskapet Wood Mackenzie.

«Økonomien i (Bay du Nord)-prosjektet er positiv, men hvis du spiller med kostnader og risiko, vil det ikke være den beste muligheten i deres portefølje,» sa han.

Sierra Club Canada, en miljøgruppe bekymret for Bay du Nords innvirkning på luft, vann og dyreliv, sa at de forventer at Equinor vil kansellere prosjektet.

Bay du Nord ville være så langt utenfor kysten, 500 kilometer (311 miles), at det ville være i internasjonalt farvann.

($1 = 1,3372 kanadiske dollar)

You may also like