Home » Ert som gave fra Kivleniek-familien og U-20-laget – Hockey – Sportacentrs.com

Ert som gave fra Kivleniek-familien og U-20-laget – Hockey – Sportacentrs.com

by Edvard Munch

Det latviske landslaget startet torsdag klokken 18:30. Verdensmesterskapet vil finne sted i Danmark, fra hovedstaden København, nær Horsholm, som tar imot 50 000 mennesker hver dag. Etter å ha ankommet, måtte jeg møte de første hendelsene.

Bussen, som skulle ta det latviske landslaget på trening, hadde en ulykke på veien, noe som resulterte i en forsinkelse. En annen hendelse som involverte bussen var enda mer særegen: latvierne ble ført inn i feil gang. Teamet gikk av bussen, pakket allerede bagasjen utenfor og gikk gjennom døren, da det ble konkludert med at treningen skulle foregå i et helt annet lokale, som ligger en halvtime unna.

Turneringen vil foregå under bobleforhold, så du må bruke fritiden din på hotellet, hvor hvert lag har sin egen plass for å dekke nødvendige behov. Kārlis Zirnis, hovedtrener for Latvias U-20-lag, sa at det i utgangspunktet ble lagt vekt på spill som bidrar til å bringe laget sammen og bli kjent med hverandre. «Der er lederegenskaper gode. Så vi kan snakke sammen om hva som fungerte og hva som ikke gjorde det, sa en spesialist som har ledet ungdomslaget siden 2017.

Det latviske landslaget har en høy andel hockeyspillere som spiller i Nord-Amerika: 12 av 24 spillere som dro til Danmark for å representere lag i utlandet på daglig basis, og dette gjenspeiles også i valg av ledere . Raimonds Vītoliņš er utnevnt til kaptein, assistert av Raivis Ansons, Ralfs Bergmanis og Harijs Brants. Alle utvikler sine ferdigheter i Nord-Amerika.

23 hockeyspillere kan delta i turneringen, men det er tatt beslutning om å reise til Horsholm med 24 spillere. Forsvarsspiller Niken Fenenko er skadet og det er uklart på tampen av mesterskapet om han vil klare å treffe isen, så trenerne har en reserveplan på plass.

«Det var det vanskeligste å fjerne fra spillere født i 2002, fordi det er deres siste sjanse til å nå verdensmesterskapet. Jeg skal ikke si at det er lettere å ta ned de yngre, men de har enda et år foran seg. «Zirnis forklarte om valget av lagoppstilling. Det har også oppstått skader.

Forsvarer Gustav Ozolins skulle etter planen spille en av hovedrollene, men fikk en sesongavslutningsskade i november. Robert Cjunski, kapteinen for den sveitsiske klubben «Lugano» U-20-laget, som også beviste sin verdi i testturneringen i Jelgava, er også skadet. «Han kan fortsatt ikke gå på skøyter. Vi ventet ham, men dessverre er det også en skade her,» sa hovedtreneren.

I mellomtiden har ikke Kaspars Ziemiņš, som tilbringer sesongen i Peterborough «Petes»-klubben i Ontario Hockey League, scoret syv poeng på 19 kamper, bestått konkurransen. «Han var ikke fornøyd med sin rolle i laget, og sammen bestemte vi oss for at han ikke ville reise til Danmark,» forklarte Zirnis om avgjørelsene som ble tatt.

Raimonds Vītoliņš, Daniels Mūrnieks og Raivis Ansons vil danne frontlinjen i angrepet. Martins Laviņš, Darels Dukurs og Henri Ravinskis spiller i andre sving. Den tredje trioen vil bestå av Pēteris Purmalis, Ģirts Silkalns og Fēlikss Gavars, mens den fjerde omgangen vil inkludere Dans Ločmelis og Sandis Vilmanis fra Sverige, samt Oskars Lapinskis, som har debutert i den sveitsiske Premier League denne sesongen, og deltar i 11 kamper . Roberts Zalāns blir den 13. spiss i starten av verdenscupen, og Zirnis understreket at han kan fungere både som midtstopper og kantspiller.

Etter Eliteprospects.com Basert på dataene som er samlet inn, er dette det nyeste U20-utvalget fra Latvia gjennom tidene – gjennomsnittsalderen er 18,38 år. Tidligere var det bare én gang da medianalderen var under 19 år: i 2000. «Jeg mener ikke at vi har en veldig gammel eller ny lagoppstilling. Det er en god blanding. Gutta som har vært i oppstillingen spiller bra. ligaer. Vi har en balansert oppstilling på alle linjer, sa Zirnis.

Det norske laget skal møte den første kampen, som har en stor fordel fremfor latvierne: flertallet av hockeyspillerne spiller i de voksne ligaene. Tre hockeyspillere har spilt minst ti kamper i Sveriges toppserie, mens resten kjemper i Norge. Eskil Vold hadde de beste resultatene, og scoret 27 poeng på 24 kamper.

I forsvaret må byrden bæres av Ulem Julian Bjergvik-Holm, som representerte det norske landslaget i Riga-VM i vår, og tok banen på seks kamper. Forrige sesong debuterte Bjergvik-Holm i American Hockey League (AHL), med fem poeng på 16 kamper, men denne sesongen har han returnert til den kanadiske junioren.

«Vi så Norges prøvekamp mot Danmark, som fant sted for noen dager siden og hvor nordmennene vant 7:2. Et raskt og aggressivt lag med veldig gode trenere. Det ble for det meste scoret fem mål,» avsluttet han Zirnis.

Den danske verten møtes på mandag, det blir helligdag på tirsdag og det er ventet kamp mot Hviterussland på onsdag, som også må slutte seg til favorittene. I midten av november tapte Latvia 1:6 i en testkamp i Jelgava. Sammensetningen av begge lag har imidlertid endret seg betraktelig. Det skal bemerkes at hviterusserne vil være uten Danila Klimovich, 18, som scoret seks mål på fem kamper i elite-U-18-divisjonen og som spiller i AHL denne sesongen. Den viktigste ressursen til Hviterussland er keeper Alexei Kolosov, som representerer «Dinamo» i Minsk og i Continental Hockey League har han beseiret 90,5 % av skuddene på 18 kamper denne sesongen.

Det latviske landslagets mål vil bli voktet av Bruno Brūveris i kampen mot nordmennene, men Kārlis Mežsargs vil være i reserve. Rūdolfs Lazdiņš, som ble latvisk mester forrige sesong, deltok også i turneringen. Før turneringen mottok de tre keeperne i laget en gave fra Matīlis Kivlenieks mor, Astrida: Kivlenieks pinne.

Kandidater til U-20-laget i Latvia

Posisjon Spiller År Klubb
Målvakt bruno øl 2002. Rough Riders (USHL)
Rūdolfs Lazdiņš 2002. Hong Kong Riga
Karlis Mežsargs 2003. Hong Kong Riga
vakt Ingenting Fenenko 2004. Drakkar (QMJHL)
Harry Brants 2002. Titan (QMJHL)
Bogdans hodass 2003. Tigers (WHL)
ralph bergman 2002. Musketerer (USHL)
Rihards Simanovičs 2003. Mogo / LSPA
Davis Orniņš 2002. Hong Kong Riga
Daniel Gorshanov 2002. Hong Kong Riga
Harald slisans 2002. Hong Kong Riga
Angriper Raimonds Vītoliņš 2002. University of Vermont (NCAA)
Raivis anson 2002. Drakkar (QMJHL)
henri ravinski 2003. Sjøforsvaret (QMJHL)
Martins lavins 2003. Rough Riders (USHL)
Felix gavars 2002. Force (USHL)
Peteris purmalis 2003. Musketerer (USHL)
Daniels murnieks 2002. Rough Riders (USHL)
Darels dukurs 2003. Tigers (Sveits)
Oskars Lapinskis 2002. Tigers (Sveits)
sandis vilmanis 2004. Luleå U20 (Sverige)
Dans ločmelis 2004. Luleå U20 (Sverige)
Roberts Zalans 2002. Esbjerg U20 (Danmark)
Silkalns skjørt 2003. Hong Kong Riga

Spilleplan

Dato Time Motpart direktesending
12.12. 17:30 Norge LSM.lv
13.12. 21:00 Danmark LSM.lv
15.12. 14:00 Hviterussland LTV7
16.12. 14:00 Ungarn LSM.lv
18.12. 21:00 Kasakhstan LTV7

You may also like

Leave a Comment