Home » Etter en treningsleir under den spanske solen vet ikke Schouten om han forblir ubeseiret

Etter en treningsleir under den spanske solen vet ikke Schouten om han forblir ubeseiret

by Russell Crowe

Han er ubeseiret denne sesongen på langdistansene. I tillegg skjerpet Irene Schouten løyperekorden med hver seier på tre og fem kilometer. Telleren står allerede på fire i vinter.

29-åringen fra Nord-Holland var klart best både på NK-distanser og i de første verdenscupene. En start på sesongen å drømme om, spesielt i en olympisk vinter.

En femte seier på rad, langt mindre en ny rekord, er likevel ikke åpenbar. På den ene siden fordi en verdenscuprekord i Salt Lake City også umiddelbart ville bety verdensrekord, men hovedsakelig fordi Schouten ikke har vært på isen de siste to ukene.

Etter VM i Stavanger dro han til Tenerife på treningsleir i sola. Bort fra isen. «Jeg vet ikke hva jeg kan forvente,» sier Schouten ved ankomst til Nord-Amerika. «Etter en uke er det galskap. Du glemmer det ikke, men du må føle igjen: hva er sjansen din?»

«Selvfølgelig vil jeg vinne»

«Jeg håper å avslutte litt bra, men jeg vet det er vanskelig å få førsteplassen.» Schouten er imidlertid ikke resignert til et nederlag på forhånd. Kanadiske Isabelle Weidemann, som tok sølv to ganger i verdenscuppen bak Schouten, er advart. «Selvfølgelig vil jeg vinne. Slik er jeg i begynnelsen.»

Se verdenscupoppsettet i Salt Lake City nedenfor:

You may also like