Home » Etter gårsdagens kaos på E18, forbereder Norge seg på nok en tøff natt

Etter gårsdagens kaos på E18, forbereder Norge seg på nok en tøff natt

by Ashley Olsen

Det er ventet store snømengder på Sørlandet i natt. Myndighetene beklager kaoset som fant sted på E18 i går og håper at denne situasjonen ikke vil skje igjen i dag.

Ifølge John Repstad, operasjonsleder for Agder politidistrikt, er det mobilisert rikelige ressurser for å forberede beredskap.

Det er allerede onsdag ettermiddag meldt om kø og kø på E18-veien øst for Brokelandsheia.

Sjåfører på motorveien forteller dem at de er klare for en mulig trafikkork: de har mat og drikke, de er klare til å overnatte i bilen.

E18 stenger østover til avkjøringen Stoakrysset ved Arendal. Flere lastebiler sperrer veien. E18 ble også stengt ved Østerholtheia Agder i retning Oslo på grunn av en lastebil som sperret veien.

Riktignok ble det senere meldt at trafikkproblemene i Agder er løst og veier er åpnet.

Nærmere 2500 biler sitter fast på E18 på E18 tirsdag kveld og sent på kvelden. Dette skyldtes at flere lastebiler ble sittende fast på veien under et kraftig snøfall.

Noen sjåfører ble evakuert av politiet og Røde Kors.

Det er varslet mer snø på Sørlandet de neste dagene. Meteorologisk institutt sendte onsdag ut oransje varsel.

Politiet møtte i Beredskapsrådet for å hindre kaoset som brøt ut i går ved E18 Tvedestrand. – Vi kan ikke tillate at dette skjer igjen, sier Repstad, operasjonsleder for Agder politidistrikt.

Statens vegvesen har bevilget mer ressurser for å håndtere situasjonen. Målet er å verifisere at alle kjøretøy, og spesielt lastebiler, er teknisk forberedt til å sirkulere på E18 under disse værforholdene.

«Vi er klare for en lignende situasjon i kveld. Derfor prøver vi å unngå kaos så mye som mulig. Vår oppgave i dag er å håndtere situasjonen best mulig. Det vil trolig være nødvendig å velge ut de som ikke bør kjøre på vei.» forklarte Ivar Thorkildsen i Statens vegvesen.

Statens vegvesen, som har ansvaret for hendelsen, analyserer situasjonen for å finne ut hva som bør gjøres annerledes.

De fleste sjåførene var rasende over at de måtte bruke mer enn en time på E18-veien. Noen satt fast på veien i opptil syv timer.

Agders utrykningsleder Yngve Årøy beklaget til alle som kjørte seg fast på E18.

«På vegne av tjenesten vil jeg be alle om unnskyldning for det de gikk gjennom i går kveld. Jeg skjønner at det var en fryktelig slitsom opplevelse. Jeg kan forsikre alle om at alt vil bli undersøkt og hvor vi gikk galt,» sa Årøy.

Han bemerket at enda mer snø forberedes til neste dag.

Røde Kors forbereder seg også på redningsinnsats.

Utarbeidet av nrk.no.

Likte du det? Ta deg tid til å støtte Inga Kazakevičiūtė på Patreon!

Etter gårsdagens kaos på E18, forbereder Norge seg på nok en tøff natt

sfgdfg

You may also like

Leave a Comment