Home » Europeiske aksjer stiger på grunn av vekst i helse- og telekomsektorene

Europeiske aksjer stiger på grunn av vekst i helse- og telekomsektorene

by Liv Ullmann

Europeiske aksjer steg tidlig på dagen på mandag, hjulpet av oppgang i defensive sektorer som helsevesen og telekom, mens fall i gruvedrift, på grunn av bekymringer over Kinas slitende eiendomssektor, bidro til å begrense inntjeningen.

Den pan-europeiske STOXX 600-indeksen steg 0,1 %, og kom seg etter et fall på mer enn 1 % i forrige økt.

Healthcare-aksjene steg 0,2 %, og Philips hoppet 5,4 % til toppen av STOXX 600 etter at det nederlandske investeringsselskapet Exor NV kjøpte en eierandel på 15 % i selskapet. Exor falt 0,4 prosent.

Telekomindeksen steg 0,6 %, ledet av Deutsche Telekom, som steg 1,5 %.

Stemningen forble imidlertid stort sett risikofri. Den europeiske basisressurssektoren falt 0,3 %, mens olje- og gassaksjene falt 0,5 % da prisene på råolje og basemetall falt på grunn av økt bekymring for eiendomssektoren, Kina og dollarens styrke.

Den kinesiske eiendomssektoren

landhage

Landets ledende privateide utvikler sa at de ville stanse handelen med sine 11 onshore-obligasjoner.

LVMH, luksusgiganten med stor eksponering mot Kina, tapte 0,1 %.

«Problemet vi har er at Kina har veid mer og mer på markedssentimentet en stund nå,» sa Stuart Cole, sjefmakroøkonom i Equiti Capital.

«Vi hadde denne eiendomsnyheten i Kina … som vakte frykt for en mulig kollaps eller kollaps i Kina.

Den pan-europeiske STOXX 600-indeksen falt tilbake fra sine topper på mer enn ett år nådd forrige måned, da økende bekymring for vekst i Kina og kraftige svingninger i obligasjonsrentene satte press på aksjer.

Obligasjonsrentene i eurosonen steg på dagen, og renten på Tysklands referanseindeks 10-års statsobligasjon nådde sitt høyeste nivå på en måned.

Råvaretunge europeiske aksjemarkeder sakket etter, og Storbritannias FTSE 100-indeks og Norges Oslo SE All-Share-indeks falt hver 0,1 %.

Geopolitiske spørsmål var også investorenes tanker etter at et russisk krigsskip avfyrte varselskudd mot et lasteskip i Svartehavet i helgen.

Mange økonomiske data er ventet denne uken, inkludert et foreløpig estimat av eurosonens BNP for andre kvartal, nye inflasjonsdata for eurosonen og britiske konsumprisdata.

Wall Street-futures var stort sett uendret etter tap fredag ​​etter sterkere enn ventet amerikanske økonomiske data.

Blant andre gevinster i Europa steg Siemens AG 0,8 % etter at Berenberg oppgraderte det tyske ingeniør- og teknologikonsernet til å «kjøpe» fra «hold». (Rapportering av Shashwat Chauhan i Bengaluru; Skrevet av Janane Venkatraman og Saumyadeb Chakrabarty)

You may also like