Home » Fagforeningsfolk etterlater ikke en tråd i det nye budsjettforslaget

Fagforeningsfolk etterlater ikke en tråd i det nye budsjettforslaget

by Russell Crowe

Norges Bilforbund (NAF) er heller ikke sjenerte for å kritisere de nye budsjettforslagene. De antar en økning avgift CO2 i bensin – med 41 øre fra 1,37 kroner til 1,78 kroner literen. Regjeringen ønsker også at alle hybridbiler som krever lading skal bli dyrere. I tillegg må elbili-eiere betale i sin helhet avgift bilforsikring (trafikkforsikringsavgift, tidligere årsavgift), som vil utgjøre 876 kroner per år. I tillegg, bemerker NAF, foreslår regjeringen at kjøp av brukt elbil registrert for første gang i 2019 eller senere blir 6.681 flere kroner. For alle andre registrerte brukte elbiler mellom 2011 og 2018 vil fakturaen være 4 034 CZK.

– Dieselbiler fortsetter å selge godt på bruktmarkedet. Siden omregistrering av elbil nå er like dyrt som en dieselbil, vil potensielle elbilkjøpere kunne gå over til diesel, noe som er det motsatte av hva myndighetene ønsker, avslutter Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF. — Arbeiderpartiet må reversere disse økningene, legger han direkte til.

Regjeringen vil kreve at ladbare hybrider skal ha en rekkevidde på 100 kilometer for å få avgiftsfritak, melder også NAF. Forbundet legger til at ingen av de nåværende ladbare hybridene har så stort utvalg. Samtidig skjerper myndighetene kravene til CO2-utslipp i avgiften, noe som gjør at det blir dyrere å kjøpe nye bensin- og dieselbiler.

You may also like