Home » Latviske fotballspillere prøver å stoppe det tyrkiske laget igjen

Latviske fotballspillere prøver å stoppe det tyrkiske laget igjen

by Russell Crowe

I dag, i den åttende kampen i kvalifiseringssyklusen for verdensmesterskapet i 2022 på Daugava Stadium, møter det latviske fotballaget for menn det tyrkiske laget, som aldri har tapt siden de gjenvunnet sin uavhengighet. Kampen starter klokken 21.45 og sendes direkte på TV6.

Fredag ​​på Daugava Stadium viste det latviske laget respektabel motstand mot Nederland, men tapte 0: 1. I mellomtiden tok Tyrkia hjem Norge med uavgjort 1: 1.

På slutten av syklusen besøker Latvia Norge og Gibraltar i november.

I undergruppe G ligger Nederland etter syv kamper på førsteplass med 16 poeng, Norge nummer to med 14 poeng, Tyrkia 12 poeng, Montenegro 11 poeng, Latvia fem poeng, men Gibraltar ligger fortsatt bak.

Sammenlignet med septemberleiren ble ikke tre spillere med på laget denne gangen: spiss Dāvis Ikaunieks, midtbanespillerne Kristers Tobers og Renārs Varslavāns. Førstnevnte er ute av spilltrening, sistnevnte kan ikke komme på landslaget på grunn av skade, men denne gangen har Warszawa en sjanse til å bevise seg i U21-laget. På sin side ble kandidatlisten til U21-landslaget supplert av midtbanespiller Daniels Ontužāns, i tillegg til at keeper Krišjānis Zviedris ble med på landslaget. En ekstra keeper er nødvendig, fordi førstenummer Pavel Steinbor, som ble erstattet av Robert Ozols på fredag, kan ikke spille.

I den første kampen mot Nederland måtte det latviske laget klare seg uten Vladislav Gutkovsky, som akkumulerte en advarselsregel etter forrige kamp i Montenegro og ble automatisk diskvalifisert for én kamp.

På det tyrkiske landslaget har kapteinen på laget, Burak Yilmaz, flest kamper med 73 kamper og det mest produktive målet med 29 mål. Hakan Chalhanol har scoret 14 mål på 63 kamper, men Dzengiz Inders har kommet opp 11 ganger på 34 kamper.

Kampen mot Latvia av hovedtreneren for det tyrkiske laget Stefan Kunc vil være i sin andre nye posisjon. Kontrakten med den 58 år gamle treneren er på tre år.

Den tidligere tyrkiske landslagstreneren Chenol Guinness trakk seg etter å ha tapt mot Nederland i en 1:6-kvalifiseringskamp for VM.

Latvia er rangert på 135. plass på FIFA-rankingen, mens Tyrkia er på 41. plass.

I første runde endte kampen uavgjort i Istanbul 3:3. Roberts Savaļnieks, Roberta Uldriķis og Dāvis Ikaunieks scoret målet for latvierne på den tiden, dessuten hadde Raimonds Krollis en sjanse til å vinne på slutten av kampen. .

De to lagene har møtt hverandre seks ganger, og tyrkerne har vunnet bare én av disse kampene, og oppnådde en ledelse på 3:1 i 1924. I 2003 banet sluttspillseieren over Tyrkia, da ledet av Guinea, vei for latvieren. landslaget for å nå finalen i EM i 2004.

På europeisk nivå er prøvene delt inn i ti undergrupper, fem ganger fem og fem ganger seks. Ti gruppevinnere vil kvalifisere seg til verdenscupfinalen, og ti andreplassvinnere og de to beste UEFA-nasjonene i undergruppene vil være utenfor de to beste.

I knockout-turneringen vil 12 lag bli delt inn i tre «play-off»-etapper, hvor det i mars 2022 skal bestemmes ytterligere tre deltakere i den endelige turneringen.

VM-finalen går i Qatar, og på grunn av varmen spilles turneringen vinterstid fra 21. november til 18. desember.

You may also like