Home » FIFA bestemmer seg for ikke å straffe Norge, Sverige vender tilbake til Zlatan i kveld – Fotball – Sportacentrs.com

FIFA bestemmer seg for ikke å straffe Norge, Sverige vender tilbake til Zlatan i kveld – Fotball – Sportacentrs.com

by Russell Crowe

Et medlem av den latviske gruppen, det norske landslaget, ønsket i går velkommen til kampen mot Gibraltar med en T-skjorte med påskriften «Menneskerettigheter. Både på og utenfor banen». Disse ordene peker i retning Qatar, hvor det er planlagt å feire slutten på KP og hvorfra informasjon om KP-forberedelsene mottas, uten å respektere arbeidernes og byggherrers menneskerettigheter. Den norske klubben Tromsø har til og med bedt det norske laget boikotte PK-finalen dersom den finner sted i Qatar.

FIFAs vedtekter forbyr spillere og forbund å vise sine ikke-sportslige politiske synspunkter i kampene sine, men FIFA kunngjorde i dag at ingen disiplinærtiltak vil bli tatt mot Norges Fotballforbund. «FIFA tror på ytringsfrihet og på fotball som en kraft for det gode,» sa FIFA i en uttalelse. I denne forbindelse fremhever imidlertid utenlandske medier slagordet brukt av Norge, som ikke viser eksplisitt til Qatari-perioden eller PK2022.

På sin side ventes det i kveld nok en stor begivenhet i skandinavisk fotball: Det svenske laget skal spille mot Georgia, og Sverige vil også inkludere Zlatan Ibrahimovich. Om Zlatan vil være i startoppstillingen og gå på banen er ennå ikke bekreftet, men returen til landslaget er allerede et bemerkelsesverdig øyeblikk. Zlatan debuterte for det svenske landslaget i 2001, etter å ha spilt 116 kamper og scoret 62 mål for landslaget.

Ifølge italienske medier kan Zlatan returnere til klubben sin i Milano før det svenske laget kalles opp, det vil si etter PK2022-kvalifiseringen mot Georgia og Kosovo, og ikke bli med landslaget til testkampen mot Estland den 31. av mars. Det skal bemerkes at Ibrahimovich ikke vil være med sitt vanlige tiende nummer, for selv om lederen for det svenske laget Emil Foscher tilbød ham det, har Zlatan gitt opp og skal spille det ellevte nummeret. Zlatan kommer heller ikke tilbake som kaptein på landslaget.

I en annen kamp skal Tyskland konkurrere med Island i en uttaksrunde som hovedtrener Joachim Lev har bestemt seg for ikke å følge; Han har allerede annonsert at han vil trekke seg etter Euro 2021. Avgjørelsen ble tatt nylig, men uten overraskelser, til slutt, i høstens siste kamp, ​​mislyktes Tyskland 0:6 mot Spania. Lev har ikke glemt denne kampen og i går ba han laget sitt om å bygge opp sinne og spenning rundt forrige kamp og kaste det over hele Island. Det islandske laget er ikke uten sinne over tapet: det tapte syv kamper på åtte kamper i høst, og konkurrerte uten hell i Nations League.

TV3 Sport Open: enda mer sport på TV-skjermen!

VM-kvalifisering, kamp 25. mars

Utstyr Start Utstyr Start
Bulgaria-Sveits 19:00 Israel-Danmark 19:00
Andorra-Albania 21:45 England-San Marino 21:45
Tyskland-Island 21:45 Ungarn-Polen 21:45
Italia-Nord-Irland 21:45 Liechtenstein-Armenia 21:45
Moldova-Færøyene 21:45 Romania-Nord-Makedonia 21:45
Skottland-Østerrike 21:45 Spania-Hellas 21:45
Sverige-Georgia 21:45

Ressurser brukt:
Den offisielle nettsiden til europeisk fotball | …

You may also like