Home » Ti skadd i norsk ras, 21 etterlyst: Litauer tapt i dette området

Ti skadd i norsk ras, 21 etterlyst: Litauer tapt i dette området

by Russell Crowe

Be om hjelp

En Facebook-gruppe som samler litauere i Norge ba også om hjelp til å finne en litauer som var forsvunnet på tragediestedet.

Kvinnen forlot huset for å gi hunden instruksjoner og kom ikke tilbake, svarte ikke på anrop, telefonen hennes var av.

Vytautė Šmaižytė, en talsmann for utenriksminister Gabrielius Landsbergis, skrev på Facebook sent onsdag at han fulgte alle nyhetene om katastrofen med bekymring. Så langt er det ikke mottatt informasjon om ofrene fra Litauen.

«Vi følger spent med på nyhetene fra Norge, hvor et større ras ved Asko (Gjerdrum bydel) ved Oslo har erodert hus og andre bygninger. Vi har ikke kjennskap til landsmenn som er skadet, vi følger informasjonen om savnede personer. .I følge lokalt politi er det håp om at de nettopp dro, skrev han på Facebook.

Et av de største skredene

Raset etterlot en dyp forsenkning i veien som krysset byen der biler ikke kunne passere. De frigitte opptakene så dramatiske opptak av et hus som glir inn i en åpen brønn.

De publiserte bildene viser at minst åtte hus er revet.

Polititalsmann Roger Pettersen sier til norske medier at det ikke er meldinger om savnede personer, men myndighetene kunne ikke utelukke at det var personer i det kollapsede huset under katastrofen. Ifølge ham er det foreløpig ingen data om hvor 21 personer er registrert i området.

– De 21 personene kan ha evakuert seg selv, men det er mulig at disse personene fortsatt befinner seg i katastrofeområdet, sier Pettersen til NTB-nyhetsbyrået.

En av de skadde ble alvorlig skadet og de ni andre ble lettere skadd. Under katastrofen var været i området hardt, med snø og kulde.

Aske har rundt 5000 mennesker. mennesker.

«Det er vondt å se naturkreftene ødelegge Jerdrum. Mine tanker går til alle som er berørt av dette raset. Det er nå viktig at redningsetatene gjør jobben sin,» skriver statsminister Erna Solberg på Twitter.

I en annen uttalelse bemerket statsministeren at «dette er trolig et av de verste skredene i Norge».

Området der Ask ligger har en stor mengde flyteleire, som under visse forhold kan omdannes fra en fast til en halvflytende masse.

Det er strengt forbudt å bruke informasjonen publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale på noen måte uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, skal DELFI oppgis som kilde.

You may also like