Home » Før opprørernes fremmarsj akselererer evakueringene av French

Før opprørernes fremmarsj akselererer evakueringene av French

by Russell Crowe

Tirsdag 23. november ba Frankrike sine statsborgere om å forlate «uten forsinkelse«Mer enn 200 mennesker pakket bagasjen og forlot Addis Abeba på kommersielle flyreiser, hvor setene var reservert og betalt av Utenriksdepartementet.
Men det var ikke nok til å evakuere de rundt 1000 franskmennene som var tilstede i landet. Derfor ble det hastebestilt et charterfly den kvelden for å få alle tilbake til Paris.

Myndighetene kan ikke garantere at et nytt tyveri vil skje. før opprørerne nådde Addis Abeba.

Hvis evakueringen akselererer, er det fordi jagerfly fra Tigray People’s Liberation Front (navnet på en nordlig provins som ønsker å løsrive seg), i krig i mer enn ett år mot regjeringsstyrker, har gjort et blendende fremskritt de siste dagene. De ville være mindre enn 200 kilometer fra hovedstaden.

Frankrike er ikke det eneste, de andre landene evakuerer også sine statsborgere: Tyskland, Storbritannia, spesielt USA, som har 30 000 mennesker der. Det er de som setter farten. Evakueringer begynte og rundt femten beredskapsjumbojetfly ble utplassert til den nærliggende Djibouti-basen.

I Israel ga regjeringen grønt lys søndag 28. november enn 3000 etiopiere hvis slektninger bor i Israel. Kunngjøring ønsket velkommen av immigrasjonsministeren, selv av etiopisk opprinnelse. På den annen side har Kina, som er godt etablert i landet med rundt 15.000 innbyggere, så langt ikke gitt noen instrukser. Vi er ennå ikke inne i et scenario som ligner på det som skjedde i Afghanistan i sommer, da Taliban tok Kabul med overraskelse og vestlige land evakuerte sine innbyggere i generell panikk.

Men situasjonen er veldig spent, spesielt med expats. Pro-regjeringsdemonstranter samlet seg utenfor USAs og Storbritannias ambassader i forrige uke, og anklaget de to landene for desinformasjon, og anklaget dem for bevisst å forårsake panikk ved å forlate landet.

I dag er det forbudt å redegjøre for konflikten utenfor det offisielle ordet. Og det offisielle ordet er statsminister Abiy Ahmed, en tidligere vinner av Nobels fredspris i 2019 som ble krigsherre.

Fredag ​​26. november, fire dager etter å ha lovet å gå til fronten selv, dukket han opp i felten i Afar-regionen, iført kamuflasjeuniform og solbriller, radio i hånda. I TV-opptak fra Oromo-regionen (hans hjemregion) sees han lede en seksjon som inspiserer bushen. Ansiktskamera, Abiy Ahmed sørger for kommunikasjonsoperasjonen: fremgangen til Tigray-opprørerne, sier han, er overdrevet. «Vi er sikre på at vi vil vinne. Folk støtter oss«.

Kunngjøringen denne uken om hans avreise til frontlinjene for å utføre militæroperasjoner spesielt trakk støtte fra artister og idrettsutøvere, inkludert den legendariske maratonløperen Haile Gebreselassie, som deltok i en seremoni i Addis Abeba lørdag. «Du ødelegger fienden fullstendig, det er ingen vei tilbake uten seier.«Mr. Abiy fortalte militæret, i en 34-minutters video lagt ut på Twitter av statsministerens kontor på lørdag.»Vi vil vinne, fienden spres. (…) Inntil vi ødelegger det vil det ikke være hvile«.

Makten som helhet fortsetter å fordømme sensasjonell mediedekning, selv når journalister og frivillige organisasjoner ikke er ønsket i landet og kommunikasjon i kampsoner er avbrutt. Denne borgerkrigen som strekker seg utover Tigray-regionen og som har fått flere hundre tusen mennesker til å sulte, er en krig uten bilder.

Diplomater er også målrettet: i slutten av september ble syv FN-tjenestemenn utvist for «innblanding«påstått i landets anliggender. I forrige uke var det fire irske diplomater tur, bare fordi landet deres hadde gitt sin støtte til FNs sikkerhetsråds oppfordring om våpenhvile.

De siste ukene har det internasjonale samfunnets diplomatiske innsats intensivert i et forsøk på å komme til enighet. Den afrikanske unions utsending for Afrikas horn og hans amerikanske motpart har besøkt Etiopia nok en gang. «Uten en politisk løsning«USAs utenriksminister Antony Blinken advarte, Etiopias etniske mosaikk på 110 millioner mennesker står i fare for å slå seg ned»implodere«.

You may also like