Home » Zbigniew Stonoga fikk ikke asyl i Norge. «Det er messer mellom Norge og Zbigniew Ziobro» | Politikk

Zbigniew Stonoga fikk ikke asyl i Norge. «Det er messer mellom Norge og Zbigniew Ziobro» | Politikk

by Russell Crowe

1. desember 2020 utstedte Lublin tingrett en avgjørelse om den europeiske arrestordren på Zbigniew Stonoga. Lublin ba om det påtalemyndigheten Regional, som tidligere har utstedt en arrestordre mot ham. Etterforskere anklager blant annet forretningsmannen for å ha tilegnet seg mer enn 900 000 PLN og hvitvasking av penger under veldedige aktiviteter i 2015-2017. Zbigniew Stonoga, som mener at polske myndigheter er ute etter ham, dro til Norge, hvor han søkte om asyl. 14. desember meldte han at det lokale immigrasjonskontoret (UDI) hadde fattet negativt vedtak i denne saken.

Den europeiske arrestordren mot Zbigniew Stonoga. «Jeg savner deg også»

Zbigniew Stonoga fikk ikke asyl i Norge. Du kan søke hjelp i Polen

Forretningsmann delt på facebook innholdet i dokumentet du mottok. Utenrikskontoret opplyser i den at det ikke er grunnlag for å gi asyl til Zbigniew Stonoga. søker tilflukt fordi han blir tiltalt på falske anklager, han kan ikke forsørge familien sin i Polen, og hvis han blir fengslet, vil han ikke ha tilgang til medisinsk behandling. Tusenbein påpekte også at de ansvarlige for skjebnen hans er PiS-president Jarosław Kaczyński, justisminister Zbigniew Ziobro og administrasjons- og innenriksminister Mariusz Kamiński.

Utenrikskontoret opplyste at Stonogi-saken ikke oppfyller kravene i flyktningkonvensjonen og at han kan søke hjelp fra institusjoner i Polen. UDI understreket også at det polske rettsvesenet opererer «på et akseptabelt nivå» og at Stonoga kan regne med en rettferdig rettergang.

Mateusz MorawieckiSowiński: Statsminister kan ikke tiltre når Ziobro kritiserer ham direkte

Zbigniew Stonoga: Nordmennene vil ha sin statsborger og foreslår å overlate meg til polsk side

Ifølge brevet Zbigniew Stonoga mottok kan han ikke ha rett til å oppholde seg i Norge og må forlate landet. 16. desember kunngjorde forretningsmannen at han da han publiserte denne informasjonen hadde fått oppholdstillatelse gyldig til mai 2021, men kort tid etter fikk han beskjed om at tillatelsen kunne trekkes tilbake.

«For bare et øyeblikk siden – og klokken er 01:24 fikk jeg BEKREFTET informasjon om at det er en pågående messe mellom Norge og Zbigniew Ziobro (personlig), hvor temaet er tilbaketrekkingen av asylet gitt av Polen til Silje Garmo og datteren hennes, 2 år gamle Eris, som bringer meg tilbake til den polske siden. […] Aksjonene for å hindre meg i å få asyl ble sluttet seg til de store kretsene i det polske miljøet i PiS, inkludert alle portalene, for eksempel Mitt Norge, og en fagforeningsaktivist kjent for forfølgelsen av polske arbeidsgivere (en polak) tilknyttet en stedfortreder fra PiS «- skrev Stonoga på Facebook [pisownia oryginalna].

You may also like