Home » For Volodymyr Zelensky er det ikke noe «alternativ» til EU-kandidatur…

For Volodymyr Zelensky er det ikke noe «alternativ» til EU-kandidatur…

by Ashley Olsen
08:24: Kharkiv klar til å motstå et nytt russisk angrep

Nye skyttergraver rundt byen, betongblokker, sandsekker, mange sjekkpunkter: Kharkiv, som allerede har avvist et første russisk angrep i februar, senker ikke vaktholdet og organiserer sitt forsvar mot et mulig andre russisk angrep. En rosa koselek markerer inngangen til en ny grøft nordøst for Ukrainas nest største by. Bakken er fortsatt svart og våt og soldatene, i tank topper, hviler i solen.

Tauet har blitt løsnet rundt Kharkiv, men denne regionale hovedstaden, som ligger omtrent femti kilometer fra den russiske grensen, vet at den fortsatt er under konstant trussel og har organisert en andre forsvarslinje bak frontlinjene.

Den 24. februar, dagen for den russiske invasjonen, «hadde vi ingen stillinger. Kampflyene våre lå på siden av veien, bak hauger og skjøt derfra. Vi var i kontakt. Men nå har vi skyttergraver, godt beskyttede områder. For russerne vil denne posisjonen være umulig å innta, sier «Doctor», en sykepleier fra nasjonalgarden, som gikk med på å vise noen titalls meter av enheten som er under militær hemmelighetsstempel.

You may also like

Leave a Comment