Home » Først tok NIO tak i nord. Nå går den inn på det viktigste markedet i Europa

Først tok NIO tak i nord. Nå går den inn på det viktigste markedet i Europa

by Russell Crowe

Norge. Det var her historien til NIO i Europa begynte

NIO er en kinesisk bilprodusent som har færre planer om å gå inn i Europa, men som allerede har dukket opp i markedet vårt. Av jernbelagt logikk startet NIOs offensiv på det gamle kontinentet med Norge, som er det desidert mest elvennlige markedet merket spesialiserer seg på.

NIO nå offisielt i Europa. Kinesere kommer inn på markedet med ES8 SUV og ET7 sedan

– NIOs oversjøiske ekspansjon vil i hovedsak rettes mot Europa og spesielt Norge. Europa legger stor vekt på elektriske kjøretøy og miljøvern. Dette markedet vokser veldig raskt. NIOs inntreden i Norge markerer kun startfasen for å utvide selskapets globale ambisjoner. Vi er overbevist om at verdens bærekraftige fremtid vil avhenge av smarte elektriske og autonome kjøretøy. Det er derfor vi ønsker å være verdensledende på dette feltet som et neste generasjons bilfirma, forklarte NIO-medgründer og president Lihong Qin. ES8 SUV ankom Skandinavia for premieren og merket annonserte byggingen av utstillingslokaler, et servicesenter og et ettersalgsservicenettverk.

NIO ES8NIO ES8 Fot. NI

NIO rykker raskere sørover enn forventet

Vi rapporterte om kinesernes norske debut i mai i år. Den gang kunngjorde merkevarerepresentanter at Norge bare var det første fotfeste i Europa, men spesifikke datoer ble unngått. William Lis klare uttalelse viser imidlertid at utseendet til NIO-bilen på våre veier bare er et spørsmål om tid. NIO mener alvor med å gå inn i Tyskland, det største bilmarkedet i vår del av verden, allerede i 2022. Den offisielle pressemeldingen annonserte at de første leveransene til kundene vil finne sted i fjerde kvartal neste år.

Noen kilder sier at NIO er så trygg på bilene sine at de til og med planlegger å bygge en fabrikk i Europa og ser etter potensielle partnere for selskapet. Her er det imidlertid ingen offisiell bekreftelse ennå. Vi vet at NIOs talentspeidere er svært opptatt av å rekruttere nye medarbeidere til europeiske strukturer. Den mest kjente overføringen så langt er kunngjøringen av Alex Schwarz som leder av merkevarens europeiske avdeling. Til nå har Schwarz vært fremtredende i strukturene til Airbnb, PayPal og eBay.

Se videoen
Et øye på verden. Vil Kina bli den økonomiske vinneren av pandemien?

NIO ET7, eller imponerende tall

Norske veier skal begynne å erobre SUV-er, men i Tyskland vil i hvert fall i første omgang være representert med sedanen ET7. I hans tilfelle er tallene de mest imponerende. Spesielt de to øverste versjonene:

  • Basisvarianten er å ha et batteri med en kapasitet på 70 kWh, som gjør at du kan reise rundt 500 km.
  • Middels rekkevidde har allerede 100 kWh og 700 km autonomi.
  • Toppforslaget sies å være å reise 1000 km takket være batteriet med en kapasitet på opptil 150 kWh.

Langdistansen NIO ET7 blir også den raskeste versjonen i familien. To motorer, en på forakselen og en på bakakselen, vil slynge deg til 100 km/t på 3,9 sekunder. Kineserne sier at effekten er omtrent 645 hk, og motorens dreiemoment – 850 Nm. Vi venter fortsatt på de neste NIO-utgavene. Spesielt interessant vil den tyske prislisten være, men vi vil bli kjent med den nærmere premieren på markedet. Hvis NIO holder ord, har det bare ett år igjen.

NIO ET7NIO ET7 Fot. NI

You may also like