Home » FOTO: Purvītis Vinterramme med Groglass :: Dienas Bizness

FOTO: Purvītis Vinterramme med Groglass :: Dienas Bizness

by Russell Crowe

Som forberedelse til Vilhelms Purvītis 150-årsjubileumsutstilling som er planlagt til neste år på Latvian National Art Museum (LNMM), ble kunstnerens maleri nylig innrammet med en spesiell antirefleks og slitesterk akryl produsert av det latviske selskapet Groglass. . Vinter.

Bildegalleriet viser hvordan det latviske kunstmesterverket er innrammet med omhu og presisjon av Arvils Vilkaušs, en spesialist i designarbeid ved LNMM.

«Vinter», opprettet rundt 1910 og inkludert i listen over verdier til den latviske kulturkanonen, er et av de mest populære mesterverkene til klassikeren. Landskapet tilhørte en gang Benjamin-familien av latviske pressemoguler, men siden 1954 har det vært i den nåværende samlingen til Latvian National Museum of Art. I 1998 donerte arving Johanna Benjamins maleriet til museet på vegne av henne og ektemannen Juris Benjamins.

Det stiliserte nordiske landskapet i jugendtidens ånd fremheves i den permanente utstillingen til Latvian National Museum of Art med sitt elegante maleri fra 1800- og 1900-tallet. den betydelige nyromantiske stemningen ved århundreskiftet. Den har blitt stilt ut i Purvītis-retrospektivene i Riga og Moskva, i utstillingen «European Masterpieces: 27 Member States of the European Union celebrate the 50th anniversary of the Treaty of Roma» i det italienske presidentpalasset (2007), forskjellige steder i Latvia og Baltikum. symbolikk vist i Riga 2018), og andre.

Det latviske nanoteknologiselskapet Groglass er tilhenger av LNMM. Groglass startet produksjonen av høyteknologisk akryl eller organisk glass med antirefleks og slitasjebestandig belegg i høst. På grunn av sine utmerkede optiske egenskaper er akryl av høyeste kvalitet og renhet mye brukt i innramming og bevaring av kunstverk av høy kvalitet.

Groglass Acrylic Artglass Lifetime Acrylic gir 99 % UV-beskyttelse og mindre enn 1 % lysrefleksjon for ekstremt høy bildeklarhet.

Akryl har andre viktige fordeler ved bevaring av kunstverk, som å være antistatisk (støvfri) og betydelig lettere enn glass. Dessuten, viktigst av alt, bryter ikke akryl ved skarpe kanter når den slippes; Dette er grunnen til at mange kjente kunstverk krever beskyttelse av akrylrammer, siden de ofte transporteres.

Groglass er en av verdens ledende produsenter av UV og antirefleksglass for rammer og kjølelager. Glasset som produseres av selskapet brukes til å konservere kunstverk både i Latvian National Art Museum og i andre ledende museer i verden, som Louvre-museet i Paris og Rijksmuseum i Amsterdam, blant mange andre.

You may also like