Home » Norske Erling Holland: verdens mest populære fotballspiller som spilte i Latvia i år / Artikkel

Norske Erling Holland: verdens mest populære fotballspiller som spilte i Latvia i år / Artikkel

by Russell Crowe

Et av de første bildene av Holanna dukket opp på Instagram-kontoen hennes i august 2016. Da spilte hun sammen med det norske U17-laget for Latvia i en testkamp i Polen. Holland ga to assist i denne kampen.

Faren hans ble født i Storbritannia i 2000, og spilte fotball i den engelske Premier League på den tiden, og moren hans var en sjuer-fighter. Da gutten var tre år gammel, flyttet familien til hjemlandet Norge. I tillegg til fotball har han også trent håndball, golf og friidrett. Interessant nok satte Nederland i en alder av fem verdensrekord i aldersgruppen hans på én meter og 63 centimeter. Foreldre til femåringer har mulighet til å sjekke resultatene av skuddene sine.

Friidrett er et av Hollands trumfkort også i dag.

Til tross for en meter og en høyde på 94 centimeter, er han veldig rask og vanskelig å bremse, og leder venstrebeinet til Erling. Det er ingen tilfeldighet at han for tiden regnes som en av de beste angriperne i verden.

Nederland begynte sin profesjonelle fotballkarriere i Norge, og kom til Red Bull Salzburg i 2019, men etter en flott prestasjon i Østerrike på slutten av samme år ble de kjøpt opp av den tyske klubben «Borussia» i Dortmund for rundt 20 millioner. euro.

I en alder av 21 har Nederland allerede mottatt viktige individuelle priser:

Golden Boy-prisen for beste fotballspiller under 21 år, Golden Boot World Cup, toppscorer i UEFA Champions League og andre. Det var mye snakk i sommer om hans mulige avgang fra klubben Dortmund, men ingen av lagene var villige til å betale den enorme overgangssummen som Borussia krevde.

På det norske voksenlandslaget har Nederland kun spilt 14 kamper. I kampen som Norge vant mot Latvia scoret han et mål, så Erling har allerede ni nøyaktige skudd med nasjonaltrøya. Utenfor torget er Holland veldig rolig, hun innrømmet at hun liker å meditere mye på fritiden. Erling er veldig rolig: den siste går fra torget, den siste går av bussen, kommer til laglunsjen og den siste går.

En feil i artikkelen?

Marker teksten og trykk Ctrl + Enterfor å sende utdraget til redaktøren.

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende teksten som skal redigeres!

You may also like