Home » Frost å snakke om global oppvarming? USAs regjering har tenkt på det! – Filmnyheter

Frost å snakke om global oppvarming? USAs regjering har tenkt på det! – Filmnyheter

by Russell Crowe

Hvordan snakke med barn om global oppvarming uten å bli forvirret? Det var for å svare på dette svært spesifikke spørsmålet at en høytstående tjenestemann i Barack Obama-administrasjonen, daværende president i USA, hadde en original idé …

Walt Disney Company

Det er ikke alltid lett å mobilisere massene i spørsmålet om global oppvarming, utover demonstrasjonene som vi har sett under utgavene av COP, denne store internasjonale konferansen om klima som samler statene forpliktet siden 1992 av Rammeverket for nasjoner United. Konvensjon om klimaendringer. Som en påminnelse står COP for Partikonferanse, være «partene» som har undertegnet konvensjonen, det vil si 195 land + Den europeiske union.

I januar 2015, året hvor COP 21 i Paris, den amerikanske administrasjonen til Barack Obama, som da var leietaker i Det hvite hus, møtte en sak om samvittighet: hvordan snakke med barn om global oppvarming? Det er nok å si at det ikke var et spørsmål om å ty til en forkortet og illustrert versjon av IPCC-rapport, akronym for «Intergovernmental Panel on Climate Change» …

Det var her Robert Papp, utenriksdepartementets spesialrepresentant for Arktis, fikk ideen, rapportert i 2015 av nettstedet. Bakken, Spesialisering i amerikanske politiske nyheter: Hvorfor ikke bruke den animerte Disney-filmen Frozen?

«Du kan ikke være i dette området og ikke ha sett Frozen!» løslatt Robert Papp under en konferanse kalt Arktiske grenser, som sto i Norge i januar 2015, foran folk som rakk opp hendene på spørsmål om hvem blant publikum som ikke hadde sett Disney-filmen. «Jeg har sett den minst 20 ganger, fordi jeg har to barnebarn» kommenterte.

Sammen med en kollega og venn kom han på ideen om å bruke Disney-filmen til å utdanne barn om emnet global oppvarming og dens farer. Deretter dro han til hovedkvarteret til Disney, California.

Og fortell en leder i firmaet med store ører: «Du lærte en hel generasjon om Arktis. Dessverre er Arktis du fortalte barna om et fantastisk rike i Norge, hvor alt er bra. Det vi trenger å gjøre er å lære unge amerikanere om isbjørnenes dramatiske situasjon. smelting av tundraen, risikoen for at befolkningen i Alaska løper for å falle i havet fordi de ikke lenger har isfjell som beskytter dem.

Disney-sjefen svarte da: «Jeg er ikke sikker på at du forstår det. Her hos Disney er kulturen vår å fortelle positive historier, med lykkelige slutter.» Presentert slik…

Likevel sørget Papp for ikke å forlate forespørselen: Vi tenker på scenariet vårt, vi er fortsatt i diskusjon med Disney ”. Poenget er at utenriksdepartementet en tid senere dekrypterte en e-post, og forklarte at en «Det var ikke planlagt noe videre samarbeid på dette tidspunktet.». Og til slutt blir det aldri. Smerte.

Historien sier ikke om Robert Papp kom tilbake til kontoret på tidspunktet for utgivelsen av Frozen 2, seks år senere. Det er sant at i mellomtiden hadde Donald Trump og hans ultraskeptiske klimaadministrasjon flyttet inn i Det hvite hus …

You may also like