Home » For håndballspillere kan hvert feiltrinn nå være fatalt i verdenscupen: «Kampeånd er noe å holde på»

For håndballspillere kan hvert feiltrinn nå være fatalt i verdenscupen: «Kampeånd er noe å holde på»

by Russell Crowe

En nøkkelkamp vil umiddelbart vente de nederlandske håndballspillerne torsdag (15.30) for å holde muligheten for en plass i VM-kvartfinalen. En stor fordel for den nåværende verdensmesteren er at Romania ikke har storstjernen Cristina Neagu.

33 år gamle Neagu har blitt kåret til verdens beste spiller fire ganger, men er plaget med skader. Som et resultat har han bestemt seg for å droppe dette verdensmesterskapet.

Nederland har også flere personalproblemer. Estavana Polman ble reddet mot Sverige, mens landstrener Monique Tijsterman fortsatt ikke var i stand til å bruke Angela Malestein (etter kronen) i den kampen. Til tross for dette ble det til slutt en ryddig trekning (31-31), ifølge Tijsterman et resultat med perspektiv.

Rekordseier i Puerto Rico teller

«Kampeånden vi har vist er noe de fleste jentene vil opprettholde de neste tre kampene», avslutter Tijsterman før andre gruppespill, der det i tillegg til Romania, også Kasakhstan og Norge fortsatt er i strid. Mot Sverige og Puerto Rico (rekordseieren 55-15) teller resultatene fra første runde.

Orange ser frem til nøkkelduellen med Romania:

You may also like