Home » Gjerningsmannen til angrepet i Brussel ba om asyl i fire europeiske land

Gjerningsmannen til angrepet i Brussel ba om asyl i fire europeiske land

by Russell Crowe

» data-script=»https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js» >

Den ulovlig radikaliserte tunisiske innbyggeren som drepte to svensker mandag ettermiddag i Brussel, før han ble lokalisert og skutt og drept neste morgen, hadde sendt inn asylsøknader i fire europeiske land siden 2011, opplyste den belgiske regjeringen torsdag. Dette er Norge, Sverige, Italia og deretter Belgia, hvor hun ba om asyl i slutten av 2019, og forklarte til immigrasjonstjenestene at hun hadde kommet til dette landet fire år tidligere, i desember 2015, og deretter giftet seg med en belgier.

«Denne mannen, kjent for belgiske myndigheter som Abdesalem Lassoued, hadde tidligere søkt asyl.»i Norge 23. juni 2011, i Sverige 28. september 2012 og i Italia 24. april 2014», ifølge det belgiske parlamentets dokumenter tilgjengelig på torsdag. Dagen etter hennes opptreden for en spesiell komité i parlamentet, snakket den belgiske statssekretæren for asyl og migrasjon, Nicole de Moor, torsdag igjen om de mange stadiene i Abdesalem Lassoueds vei for å kreve bedre samarbeid mellom europeiske stater.

«Terroristen hadde søkt asyl i fire forskjellige europeiske land og ble hver gang avvist fordi han ikke hadde rett til beskyttelse.«De Moor erklærte under et møte i Luxembourg med sine EU-kolleger.

«En sterkere europeisk tilnærming for å oppnå en sterkere returpolitikk»

«Vi trenger en sterkere europeisk tilnærming for å oppnå en sterkere returpolitikk», la han til, og beklaget mangelen på samarbeid fra visse opprinnelsesland. Ifølge opplysninger rapportert tirsdag i Sverige, hadde Abdesalem Lassoued sonet en fengselsstraff her i landet i årene 2012-2014.

På slutten av forvaringen ble han angivelig overlevert til Norge, hvor hans første asylsøknad ble registrert. Før det skal han prøve lykken i Italia, ifølge datoene som ble annonsert i Belgia. Hans»radikalisert profil«Det ble rapportert»av en utenlandsk polititjeneste» i juli 2016, forklarte den belgiske justisministeren, Vincent Van Quickenborne, uten ytterligere detaljer.

I Belgia, søknaden om beskyttelse presentert av den tunisiske «ble avvist av tekniske årsaker» høsten 2020 sa de Moor til belgiske varamedlemmer. Interessenten kom ikke for å forsvare sin sak for immigrasjonstjenestene i Brussel. Han ble deretter underlagt en ordre om å forlate territoriet (OQT) utstedt 4. mars 2021 som aldri ble henrettet.

I følge Nicole de Moor mottok Abdesalem Lassoued aldri verken avslaget på sin asylsøknad eller TCO, varslet ved rekommandert brev, på adressen oppført i filen hans, i Brussel kommune i Schaerbeek. Etter angrepet fordømte lokale myndigheter manglende oppfølging av immigrasjon og den føderale regjeringen. De forsikret at de aldri hadde blitt advart om at slike «farlig person» bodde i Schaerbeek.

» data-script=»https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js» >

You may also like