Home » Global. Sveits arrangerer en ny festival

Global. Sveits arrangerer en ny festival

by Edvard Munch

Det sveitsiske laget fortsetter sin begivenhetsløse vei til VM i Riga. Denne gangen var det Kasakhstan som ble slått 5-0.

Tre kamper, tre seire, tre shutouts. Laget i den røde trøya med et hvitt kryss går for tiden i Latvia. Det handler imidlertid om å ikke være arrogant. Motstanden i disse tre første kampene tyder på at gruppe A ville vært mer interessant med tolv lag i stedet for seksten, men det viser også at Sveits har nådd et platå og at fellene de sannsynligvis vil falle i blir færre og færre.

Stilt overfor et begrenset Kasakhstan har det sveitsiske laget aldri bekymret seg. Hun gjorde forskjellen rundt midtpunktet. Og det var den nyopprettede fjerdelinjen som tippet balansen til fordel for de røde. I minutt 28 ble et Michael Fora-skudd behendig avverget av Fabrice Herzog foran keeper Shutov. Og drøye tre minutter senere var det Damien Riat som kunne kjøre Tanner Richards puck bak i buret.

Signert etter Calvin Thürkaufs skade, ble LHC-spissen motivert av denne første kampen i Latvia. Som han sa dagen før, ga han aldri opp og ble belønnet for sitt gode sinn. En konstant for riktig funksjon av denne fjerde linjen ved starten av turneringen er tilstedeværelsen av Tanner Richard. Den nye sveitsiske mesteren kjører trioen sin strålende, og det uten å bry seg om bakspillerne deres.

Mens Nino Niederreiter scoret sitt andre mål i turneringen i et 4-0 power play, kommer en av styrkene til dette laget fra den andre bølgen av forsvarere. Moser hadde gjort det mot slovenerne, Glauser mot Norge, denne gangen var det Geisser og Loeffel som kom ut til rett tid for å hente returer keeperen slapp inn. Denne evnen til å føle gode skudd ser ut til å være et varemerke for baksiden av dette verdensmesterskapet i 2023.

Apropos Janis Moser så spilte ikke seelendingen denne kampen på grunn av sykdom. Fersk fra Los Angeles leverte Kevin Fiala noen stilige spill på motstanderens bakrom. La oss se igjen når Saint-Gallois blir bedre på beina.

Planlagt til torsdag kveld (19:20), vil den fjerde kampen i turneringen se sveitserne gni skuldrene med Slovakia i en tradisjonell verdenscupduell. I 2021 ydmyket Fischers tropp slovakene 8-1. I fjor i Helsinki vant Hischier & Cie 5-3 etter å ha slått Kasakhstan. Apropos Hischier, han og Jonas Siegenthaler burde vært der.

You may also like