Home » Gryazin leder det ungarske rallyet, Mikelsen mister kraften og knuser dekket – Motorsport – Sportacentrs.com

Gryazin leder det ungarske rallyet, Mikelsen mister kraften og knuser dekket – Motorsport – Sportacentrs.com

by Russell Crowe

Det latviske laget «Sports Racing Technologies»-føreren Grjazins vant dagens to første etapper, men så gjorde SS4 en feil i et av svingene da den forlot banen. Det tok tid, men på vei til serviceparken var han 7,2 sekunder foran sin nærmeste etterfølger, Erik Cais, som fikk sin verdensmesterskapsdebut i Spania for en uke siden og vant tredjeplassen i WRC2-klassen. Den tredje den gang var husholderske Michael Comos.

På ettermiddagen, på etappe fem, var Caiss overbevisende raskest, og klarte å ta ledelsen i rallyet med en ledelse på 0,4 sekunder over Grjazin, før den tsjekkiske SS6-føreren på dekket tapte to minutter. Gryazin tok igjen ledelsen og er på slutten av dagen 25 sekunder foran den ungarske føreren Norbert Hercig, mens Madss Ostberg har tatt tredjeplassen etter seire på de to siste etappene. På den tredje dopen opplevde han et høyhastighetsskred, som på det tidspunktet senket mannskapet fra andre til ellevte.

Lørdagens etapper av den syvende etappen av ERC-sesongen var fylt med dramatiske hendelser, da mange mannskaper måtte tape tid på grunn av dekkene. I mellomtiden, i løpets tredje etappe, led Andreas Mikelsen, som kan sikre seg 2021-europamestertittelen i dette rallyet, av strømproblemer. Selv om piloten i utgangspunktet trodde det ville være nødvendig å slutte å røyke på grunn av motoren, ble problemet løst. Etter sjette etappe klarte nordmannen til og med å klatre til tredjeplass, men i dagens siste dopa, kanskje etter å ha klatret på stipendet, brakk han også dekket, tapte tid og falt til sjuende i løpets resultater. Mikelsens rivaler om tittelen, Mykola Marcik og Efrén Ljarena, ligger på femte- og sjetteplass etter denne dagen, mens András Hadik er fjerde.

På andreplass i ERC2-klassen er mannskapene til Dmitry Feofanov og Normunds Kokins, selv om leder Javier Pardo, som de konkurrerer med om seier i den generelle klassifiseringen, allerede taper 3 minutter og 42 sekunder. I siste etappe mistet de nattlysene, som ikke var ordentlig sikret. I ERC3-klassen kjemper de to sterkeste førerne i årets junior-VM om seieren, med John Armstrong 2,9 sekunder foran Sami Pajari. Estiske Ken Torn er 13. sammenlagt i Rally3-klassen.

Sjåførene vil ta ytterligere syv etapper på de asfalterte veiene i Ungarn søndag.

Ungarske rallyresultater etter etappe 7:

Plass Piloter Land Bil Resultatet
1. Nikolai Grjazins Latvia Volkswagen Polo GTI R5 57: 04.0
2. Norbert Hercigs Ungarn Škoda Fabia Rally2 evo +25,8
3.. Madss ostbergs Norge Citroën C3 Rally2 +39,7
Fire. Andrass Hadiks Ungarn Ford Fiesta Rally2 +42,3
5. Efren Ljarena Spania Škoda Fabia Rally2 evo +1: 07.0
6. Mikolajs Marciks Polen Škoda Fabia Rally2 evo +1: 07.6
7. Andreass Mikelsens Norge Škoda Fabia Rally2 evo +1: 27,7
8. Simone kampedelli Italia Škoda Fabia Rally2 evo +1: 28,5
9. Adam Velchey Ungarn Škoda Fabia Rally2 evo +1: 58,5
10. Eriks caiss Tsjekkisk Republikk Ford Fiesta Rally2 +2: 01.0

Ressurser brukt:
4rati – 4rati

You may also like