Home » Latvias hockeylag skal spille prøvekamp med Norge på Arena Riga

Latvias hockeylag skal spille prøvekamp med Norge på Arena Riga

by Russell Crowe

Det latviske herrehockeylaget, som forbereder seg til kvalifiseringsturneringen til de olympiske leker i Beijing 2022, møter Norge i en testkamp i Riga i dag.

Spillestart i «Arena Riga» går klokken 19.30. Kampen vil bli sendt direkte på LTV7-kanalen.

I begynnelsen av juni endte Latvia på 11. plass og Norge på 13. plass under Riga-VM. Nordmennene vant gruppen i en 4:3-seier etter kampen.

Latvia har så langt feiret 18 seire på 33 kamper.

Selv om nordmennene ennå ikke har deltatt i Beijing-OL, er planen for fremtidige arrangementer for sesongen 2021/2022 på Norges Hockeyforbunds (NI) nettsider som følger: to testkamper med Latvia, OL-kvalifiseringen i Oslo, de olympiske leker i Beijing i februar og VM om våren i Tammerfors.

En øvelse med det norske laget finner sted 21. august på «Arena Riga».

Gruppe E-kamper i kvalifiseringsturneringen vil bli holdt på «Arena Riga» fra 26. til 29. august. Landslagene til Latvia, Frankrike, Italia og Ungarn skal konkurrere om den eneste billetten til Beijing.

Det latviske laget starter turneringen 26. august klokken 19.30 med en duell mot Italia. Et døgn senere er det planlagt en kamp mot Ungarn for latviske hockeyspillere klokken 20.00, men 29. august avslutter Latvia turneringen med en duell mot Frankrike, med start klokken 17.00.

Dette vil være den første turneringen til det latviske hockeylaget ledet av den nye treneren Harijs Vītoliņš.

Parallelt med OL-kvalifiseringsturneringen i Riga vil ytterligere åtte landslag dele ut to billetter til OL i Beijing. I gruppe D møtes slovaker, hviterussere, østerrikere og polakker i Bratislava. I tillegg til nordmenn vil også dansker, sørkoreanere og slovenere delta i Oslo. Kun gruppevinnere vil vinne starten på OL.

Det latviske landslaget hadde deltatt i fire vinter-OL på rad: i Salt Lake City i 2002, i Torino i 2006, i Vancouver i 2010 og i Sotsji i 2014, men ingen billetter ble vunnet til OL i Pyongyang 2018. .

Canada, Russland, Finland, Sverige, Tsjekkia, USA, Tyskland, Sveits og Kina har allerede deltatt i Beijing-turneringen.

Liste over kandidater til det latviske hockeylaget for kvalifiseringsturneringen for de olympiske leker i Beijing 2022:

Keepere: Ivars Punnenovs, Artūrs Šilovs, Mareks Mitens, Rūdolfs Lazdiņš;

Vakter: Ralfs Freibergs, Oskars Cibuļskis, Kristaps Zīle, Kristiāns Rubīns, Sandis Smons, Kristaps Sotnieks, Uvis Balinskis, Kārlis Čukste, Artūrs Kulda, Jānis Jaks, Nikita Matejko;

Transportører: Teodors Blugers, Zemgus Girgensons, Rūdolfs Balcers, Lauris Dārziņš, Miks Indrašis, Andris Džeriņš, Rodrigo Ābols, Oskars Batņa, Deniss Smirnovs, Rihards Marenis, Renārs Krasttonald Dr.

You may also like