Home » Heeremas gaffeltruckgigant, Sleipnir, løfter den tyngste jakken noensinne, i Norge

Heeremas gaffeltruckgigant, Sleipnir, løfter den tyngste jakken noensinne, i Norge

by Russell Crowe

Leiden

Heeremas Sleipnir gaffeltruck har satt ny rekord i Norge med installasjonen av den 12.050 tonn tunge underkonstruksjonen til Johan Sverdrups andre produksjonsplattform (P2) for kunden Equinor. Aldri før har en jakke med denne vekten blitt løftet rett av en lekter.

1/1


Aldri før har en jakke med denne vekten blitt løftet rett av en lekter. Foto: HMC

I tillegg satte Sleipnir lokal norsk rekord med løfting av tre deler av overbygget, produsert av det norske selskapet Aibel.

Den sentrale delen av P2-plattformen, også kjent som hovedstøtterammen (MSF), veide ikke mindre enn 13 600 tonn. De to andre delene av overbygget, verktøyprosessmodulen (UPM) og omformermodulen (HVDC), veide henholdsvis 5.400 og 4.300 tonn.

I 2019 satte Sleipnir, verdens største halvt nedsenkbare kranfartøy, rekord ved å løfte den 15 300 tonn tunge overbygningen til Leviathan-plattformen utenfor kysten av Israel.

Den nå integrerte P2-overbygningen er slept av Heeremas Kolga-slepebåt til Aibel-verftet i Haugesund, Norge, hvor den endelig skal installeres i understellet. Heerema vil ikke være med på det.

Johan Sverdrup er den største feltutbyggingen på norsk kontinentalsokkel siden 1980-tallet. Johan Sverdrup fase 2-utbyggingen vil frigjøre det fulle potensialet til det enorme oljefeltet Johan Sverdrup på norsk kontinentalsokkel. Den nye prosessplattformen, som blir den andre i sitt slag i feltsenteret, vil utgjøre totalt fem plattformer når utbyggingen er ferdig.

Les mer:

You may also like